Tim Romijn: “Ik had nooit verwacht nu al wedstrijden in Cluzona 1 te keepen!”

WOUW – In de voetbalsport loopt je carrière soms anders dan je van tevoren had kunnen hopen en zou kunnen denken. Een mooi voorbeeld hiervan is keeper Tim Romijn van Cluzona. De pas 17-jarige keeper is door het vertrek van de tweede keeper en een blessure van eerste keeper Damian van Nijnatten plots eerste keeper geworden van Cluzona.

Tim, woonachtig en opgegroeid in Wouw, studeert momenteel IBMS aan de Avans hogeschool in Breda. ‘Dit gaat goed, ik hoop dit jaar mijn propedeuse te halen en ga daarna verder kijken wat ik wil. De universiteit trekt mij ook wel. Maar eerst mij P halen’, aldus Tim. ‘Dit had ik natuurlijk nooit verwacht. De afgelopen twee seizoenen speelde ik nog als rechtsback in de A1 en B1 van Cluzona. In de F-jeugd ben ik bij Cluzona begonnen en al snel heb ik de keepers handschoenen aangetrokken. Dit heb ik de jaren daarna altijd gedaan en dat ging mij goed af. Een aantal keer mocht ik meedoen bij KNVB selecties en was door bij de RBC jeugd. Helaas raakte ik geblesseerd met een scheurtje in mijn lies waardoor dat avontuur niet doorging.’

Foto: toenmalige ploeggenoten bij Cluzona-jeugd, met Aaron Dekkers (RBC) en Wout Neelen (NAC jeugd)

Na een aantal jaren was Tim het keepen een beetje beu geworden, ‘Ik kreeg elke wedstrijd wel een aantal ballen om mijn oren en mijn motivatie om als keeper verder te gaan was even weg. Ik koos ervoor om als veldvoetballer verder te gaan en kwam zo als rechtsback terecht.’ Aan het eind van seizoen is hij gaan nadenken en na overleg met zijn trainer Jorrit Janssen van de O19-1 besloot Tim zijn keepershandschoenen weer uit de kast te halen om zijn doel alsnog te bereiken, het eerste elftal van Cluzona halen. ‘Natuurlijk hoop je altijd het eerste elftal te halen van de club waar je speelt. En als veldspeler zou dat voor mij heel moeilijk worden. Nu ik als keeper dan bij de selectie zit ben ik heel blij met deze keuze. Ik train op hoog niveau en speel nu zelfs wedstrijden bij Cluzona 1. Ook al had ik van tevoren gehoopt op een training of wedstrijd mee te pakken.’

Na het vertrek van de tweede keeper lukte het hem, vrij onverwachts, vast in de selectie terecht te komen met ervaren jongens als Marcel van der Sloot en Nick Emmen. ‘Ik wil van deze jongens leren, net als van mijn andere ploeggenoten, het is echt een hele leuke groep. Met de keeperstrainer Christol van Campenhout bespreek ik altijd de wedstrijden na en geef ik mijn wat mindere momenten aan. Maar ook Damian die nu helaas geblesseerd is, hij geeft mij veel tips en ondanks dat ik nu op zijn plek sta leer ik ontzettend veel van hem met zijn ervaring uit zijn NAC en Halsteren periode. Ik ben blij met het vertrouwen wat ik krijg van iedereen. ’

De sluitpost van Cluzona sluit af: ‘ik hoop een stabiele kracht te worden achter Damian als die weer fit is. Maar in de toekomst hoop ik toch echt de eerste keeper van Cluzona te worden’, glimlacht de 17-jarige doelman vol overtuiging.

Copyright: VIR
Auteur: Hidde Poppelaars
Foto’s: VIR

2 thoughts on “Tim Romijn: “Ik had nooit verwacht nu al wedstrijden in Cluzona 1 te keepen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.