Steenbergen beloont zich niet, Roosendaal wint nipt

Steenbergen – De Roosendaalse trainer Peter Sweres had het over een verdiende overwinning in de media, maar hij zal zich wel afvragen hoe het toch kwam dat Steenbergen een 100% kans kon missen in de laatste 5 minuten. Enzo den Haak had de gelijkmaker op zijn schoen, maar de bal ging er wonderbaarlijk niet in. Iedereen langs de kant en in het veld hadden hem al geteld. De blauwwitten bleven opnieuw zonder punten, ondanks dat er veel strijd op de mat werd gelegd.

Rkvv Roosendaal nam het spel van Steenbergen over na 10 minuten. De titelkandidaat speelde goed van achteruit en liet de snelle voorwaartsen het gevaar stichten. Keeper Jeroen Sebregts hield met 2 puike reddingen het doel schoon. De vorig jaar nog in het blauw-wit te bewonderen Toni Ngombojoao slalomde door de verdediging. Maar bleef steken bij onze laatste man. Roosendaal kende een sterke fase. Steenbergen probeerde met lange halen de spitsen te bereiken. “Weg is weg” was het devies. Stijn Baarendse ging regelmatig vanaf links naar voren om Stijn Heideman en de actieve Tom van Riesen te bereiken. Een uitbraak van de ploeg van trainer Sweres zorgde ervoor dat Dylan Matthijssen bij de 2depaal de score kon openen. Op dat moment terecht. Steenbergen kwam er niet echt uit.
De blauwwitten herpakten zich. Van Riesen zag zijn kopbal net overgaan. In de blessuretijd van de eerste helft mocht Steenbergen, die toen aan een goed slot offensief bezig was, een corner nemen. Davy Krijnen zocht het hoofd van Van de Riet. Zijn kopbal belandde op de paal. De bal stuitte terug in het veld. Heideman was er als de kippen bij en tekende voor de gelijkmaker. Een prima opsteker voor de ploeg van Marco Ernest. Het geloof was er weer.
Heideman was kort na rust bijna de gevierde man. De inswinger van Van de Riet kwam bij de spits, maar de Roosendaalse keeper kwam er goed uit.

Het was duidelijk dat beide ploegen de punten wilden pakken en het niet op een gelijkspel wilden aankomen. Steenbergen oogde na rust was statisch, terwijl Roosendaal iets meer voetbalde. Al was dat wel minder dan de eerste 45 minuten. Krijnen en Den Haak werden vaak met lange ballen gezocht. Dit leverde een paar mogelijkheden op. Aan de andere kant moest Sebregts aan de bak. Maar de keeper is na zijn blessure weer in vorm. Roosendaal kwam halverwege de tweede helft op voorsprong. Een snel genomen vrije trap op het middenveld kwam in 2 balcontacten bij Ngombojoao en die joeg de bal tegen de touwen. Sebregts was kansloos op dat venijnige schot. Steenbergen wisselde om toch nog een gelijkmaker te maken. Dit was er bijna van gekomen. Een keihard schot van Baarendse werd op miraculeuze wijze uit het doel gestompt. De rebound telde iedereen al, maar Den Haak zag zijn inzet net niet in het net verdwijnen. Dit was de kans om een punt uit de wedstrijd te slepen. Echter bleven de blauwwitten achter met niets na een boeiende en spannende wedstrijd.

Scoreverloop: 0-1 Dylan Matthijssen / 1-1 Stijn Heideman / 1-2 Toni Ngombojoao

Bron: vv Steenbergen

One thought on “Steenbergen beloont zich niet, Roosendaal wint nipt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.