Ruben Maas, Stijn van Gent en Anwar Tarfit in topscorerslijst

ROOSENDAAL – Waar in voorgaande jaren de Roosendaalse doelpuntenmakers met grote regelmaat het topscorersklassement domineerde, lukt het dit seizoen maar niet om met een groot aantal een plek in de top 100 te bemachtigen.

STAND
VIR
STAND
PROVINCIE
NAAM
SPELER
CLUB DOELPUNTEN
  1. Stefan Kok Oosterhout 25
1. 7. Ruben Maas Cluzona 15
2. 43. Stijn van Gent Rimboe 10
  54. Donovan Carolus MOC’17 (Oud-Alliance) 9
  75. Jovanni van Nijnatten Sprundel (oud-RBC) 8
3. 100. Anwar Tarfit RBC 7

Deze week zien we Ruben Maas als hoogst genoteerde op een zevende plek. Maas is met een inhaalslag bezig en scoorde sinds 11 november 5 doelpunten wat zijn totaal brengt op 15. Om zijn vertrouwde plek weer te machtigen moet Maas 10 doelpunten goedmaken ten opzichte van de koploper in het klassement, Stefan Kok van Oosterhout. Kok, afgelopen weekend spelend tegen RSC Alliance, staat momenteel op 25 goals.

Kijken we verder in de top 100 lijst van de provincie Noord-Brabant komen we op plek 43 Stijn van Gent tegen. De Rimboe-spits neemt de plek voorin over van Sander Feijen die in de zomerstop de overstap maakte naar HSC’28. van Gent lijkt met zijn 10 doelpunten een waardig opvolger van Feijen. Met zijn ploeg, Rimboe, staat van Gent momenteel in de subtop van de zondag vijfde klasse op een keurige vijfde positie.

De lijst verder aflopend zien we twee oude bekende. Donovan Carolus lijkt ondanks de slechte klassering van de degradant MOC’17 zijn draai te hebben gevonden in Bergen op Zoom. Ook Jovanni van Nijnatten weet bij Sprundel het net te bollen. Naast een 75ste plek op de topscorerslijst staat van Nijnatten met Sprundel op een tweede plek in de zondag vierde klasse, zes punten achter SC Emma.

Hekkensluiter in de lijst is aanvallend middenvelder van RBC Anwar Tarfit. Met 7 doelpunten lijkt het er op dat hij ook dit jaar weer een stempel kan drukken op belangrijke momenten in de wedstrijden voor zijn ploeg. Zowel strafschoppen, vrije trappen en veld goals schiet hij met gemak binnen wat hem naast een benoeming in de top 100 een eerste plek in de zondag derde klasse oplevert.

Aankomend weekend spelen alle teams hun laatste wedstrijd in 2018 waar we volgende week dan ook de balans op kunnen maken.

Auteur: Melvin van Mourik
Copyright: Voetbalinroosendaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.