RSC Alliance onderzoekt mogelijkheid volledige overstap naar zaterdagvoetbal

ROOSENDAAL – Er bestaat een mogelijkheid dat RSC Alliance vanaf aankomend seizoen alleen nog maar bestaat uit zaterdagteams. Het bestuur van de vereniging heeft besloten de mogelijkheden te onderzoeken om te bepalen of er een draagvlak is binnen de club en onder haar leden.

“In de eerste fase hebben we als voltallig bestuur de voor- en nadelen op een rij gezet. Vervolgens konden we dit in zijn totaliteit presenteren aan een aantal bepalende leden binnen de vereniging, denk hierbij aan (hoofd)sponsoren, oud-bestuursleden en betrokken vrijwilligers. Nu is het zaak om te inventariseren welke vervolgstappen er moeten komen om dit plan misschien wel tot uitvoering te brengen”, aldus vicevoorzitter Voermans.

Op de vraag wanneer dit eventueel in gang gezet zou kunnen worden durft Voermans nog geen antwoord te geven. “Alles hangt af van het vervolgtraject en de stemming onder de voetballende leden. Alliance wil voor niemand het plezier afnemen om te voetballen maar we moeten wel realistisch zijn en we denken in deze aan het verenigingsbelang. We merken namelijk dat er veel veranderd in weekendindelingen van onze leden. Waar het vroeger vaak nog ondenkbaar was te voetballen op zaterdag als senior lid, tenzij het vanuit de geloofsovertuiging werd gedaan, merken we dat er anno 2018 andere behoeften zijn aan vrije tijdsbesteding. Daarnaast zien we als bestuur voordelen in doorstroming vanuit de jeugd naar de senioren, zal er meer gezelligheid in en rondom de vereniging zijn als alle teams op één vaste dag gaan spelen en levert het voordelen op in facilitaire zaken zoals kantine-, veld- en kleedkamerbezetting.”

Landelijk is er een trend voor de switch naar de zaterdagtak. SC Feijenoord is hierin een mooi voorbeeld. Spelend op de zondag hoofdklasse besloot de amateurtak van Feyenoord N.V. vier jaar geleden de overstap te maken naar zaterdag waar het onderaan begon in de vierde klasse en dit seizoen koploper is in de eerste klasse en dus hard werkt aan een terugkeer op hoofdklasse niveau.

Copyright: Voetbalinroosendaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.