RBC wint van Clinge en vormt top drie met HVV’24 en RKVV Roosendaal

ROOSENDAAL – RBC heeft vanmiddag drie punten weten te behalen door laagvlieger vv Clinge te verslaan met 1-2. De Roosendalers speelden nog een aardige eerste helft, maar de tweede helft was zwaar onder de maat met ultiem dieptepunt de tweede gele kaart van Jacques Dekker. De thuisploeg was echter te zwak om RBC verder pijn te doen.

In de beginopstelling was er een plek vrijgekomen voor Huub Schuit als rechtsback. Mujib Yaqoubi nam de plek van Jacques Dekker over als rechtsbuiten. Quincy Schouten stond weer centraal in de verdediging, omdat Anass el Gamali nog geblesseerd is.

De club uit Zeeuws-Vlaanderen opende fel. Het was dreigend voor het doel van goalie Joeri Leest, maar een echte kans kreeg Clinge niet. RBC wist uit de eerste aanval wel meteen te scoren. Yaqoubi omspeelde aan de linkerkant zijn tegenstander en probeerde in de korte hoek de keeper te verschalken, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. De hoekschop, die genomen werd door Mohamed Azaimi, werd weg gebokst, maar Randy Elst wist de afvallende bal vanuit de tweede lijn in het doel te lepelen. Anwar Tarfit leek RBC op 0-2 te brengen, maar zijn goal werd afgevlagd vanwege buitenspel.

RBC trok zich nadien steeds verder terug en het was wachten op de gelijkmaker. Eerst werd nog een waarschuwing gegeven met een boogbal over Joeri Leest die over de goal ging, maar even later was het wel raak. De Roosendalers waren meteen bij de les, want vlak na de gelijkmaker kwam RBC weer op voorsprong. Elst werd aangespeeld in het strafschopgebied, die de bal meegaf aan de inlopende Marouane Hamdoune die met links de bal in de verre hoek schoot, 1-2.

In de tweede helft kwam RBC vrijwel niet aan voetballen toe. Toch had het kunnen uitlopen toen Elst met een mooie pass Tarfit vij voor de keeper zette, maar zijn inzet werd gekeerd. Yaqoubi kopte nog tegen de buitenkant van de paal, maar het was vooral Clinge die kansen kreeg op de gelijkmaker. De slag op het middenveld werd verloren en de Roosendalers leken het allemaal niet meer te kunnen belopen. Twee maal stond de lat een treffer in de weg, Leest moest ook eenmaal handelend optreden op een schot vanuit de tweede lijn. Dekker bracht bij RBC nieuw elan, maar ondanks enkele counters wist de Roosendaalse club niet uit te lopen. Diezelfde Dekker kon in de blessuretijd nog inrukken, toen hij na het zoveelste vlagsignaal de bal wegtrapte. Dat werd beantwoord met een tweede gele prent.

Volgende week speelt RBC de stadsderby tegen RKVV Roosendaal. Zij wonnen vandaag met 6-1 van Virtus en gaan het duel tegen RBC in als nummer twee.

vv Clinge – RBC 1-2 (1-2)
0-1 Elst
1-1
1-2 Hamdoune

Opstelling RBC: Leest; Schuit, Schouten, Molenaar, Hamdoune; De Klerk, Azaimi, Schotel (Dekker); Yaqoubi, Elst, Tarfit (c) (Muurmans)

Bron: RBCfans.nl
Foto: Arthur Verbraak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.