RBC wint eerste wedstrijd in 2019 van SV Meerkerk met klinkende cijfers

ROOSENDAAL – RBC heeft haar eerste wedstrijd in 2019 winnend afgesloten. In het eigen Herstaco Stadion was het uit de provincie Utrecht afkomstige sv Meerkerk geen partij voor de ploeg van trainer-coach Henk Vos. RBC won het duel met 8-0.

Bij de Roosendalers ontbraken een aantal krachten, allen in de achterhoede. Doelman Joeri Leest en de verdedigers Anass el Gamali, Quincy Schouten, Michiel Kuipers en Huub Schuit waren afwezig. Daarentegen zat wel Lars de Voogd, de voormalig aanvoerder van RBC de afgelopen seizoenen, op de bank. Hij zou in de tweede helft ook invallen.

RBC trok vanaf het beginsignaal het initiatief naar zich toe. Meerkerk kon dit zo’n vijftien minuten bijbenen, maar na twintig minuten nam de thuisploeg snel afstand. Eerst schoot Levy Schotel raak en daarna was het binnen een tijdsbestek van zeven minuten twee maal Adnane Samra die de trekker over haalde. Vlak voor rust maakte Samra ook nog zijn derde doelpunt. RBC-goalie Jordi Brühns zag weinig Utrechts gevaar voor zijn goal komen. Als hij de bal al kreeg, dan was het een terugspeelbal van één van zijn eigen verdedigers.

In de tweede helft wisselde Vos een flink aantal spelers. Naast aanvoerder Anwar Tarfit, die de band weer overnam van gelegenheidsaanvoerder Mohamed Azaimi, kwam ook ex-aanvoerder De Voogd in het veld. Ook maakte veel spelers van het huidige RBC U19 hun opwachting om speelminuten mee te pakken. Doelman Geovanni Leander, rechtsback Yorben Bus en later in de tweede helft ook rechtsback Aboubacar Coulibaly, Clacson en Jelte Pal kregen speeltijd toebedeeld.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en RBC wist na ruim een uur spelen de stand naar 6-0 te brengen via treffers van Tarfit en Schotel. In het laatste kwartier schoten Tarfit en Pal de Roosendalers nog naar 8-0.

Aankomende dinsdag speelt RBC haar tweede en tevens laatste oefenduel. Dan is Oranje Wit 2 de tegenstander in het Herstaco Stadion. De wedstrijd start om 20.00 uur.

RBC – sv Meerkerk 8-0 (4-0)
1-0 Schotel
2-0 Samra
3-0 Samra
4-0 Samra
5-0 Tarfit
6-0 Schotel
7-0 Tarfit
8-0 Pal

Opstelling RBC: Brühns (Leander), Schalk (Coulibaly), Azaimi (c), Molenaar, Hamdoune (Bus); De Klerk (De Voogd), Muurmans (Tarfit), Elst (Pal); Samra, Schotel (Clacson), Yaqoubi

Bron: RBCfans.nl
Foto: Arthur Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.