RBC speelt goed en pakt een punt tegen Philippine

ROOSENDAAL – RBC heeft het vandaag niet voor elkaar gekregen om de achterstand op RKVV Roosendaal (vijf punten voorafgaand aan het duel) terug te brengen naar twee punten. De ploeg onder leiding van nieuwbakken coach Jack Embregts legde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen op de mat, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.

Embregts had de opstelling onderworpen aan flink wat veranderingen. Gino de Klerk was niet inzetbaar vanwege gekneusde enkelbanden. Zijn plek werd overgenomen door Aboubacar Coulibaly. Ondanks dat hij – zeker in de eerste helft – soms wat handelingssnelheid tekort kwam bleef de jongeling van RBC U19 fier overeind. Naast hem bevond zich Anass el Gamali die door de coach een linie naar voren werd gezet. Niet alleen dat, hij droeg ook de aanvoerdersband. Naast Quincy Schouten stond Huub Schuit die, na een lange tijd, weer een basisplek kreeg. Ook hij bleef gemakkelijk overeind. Anwar Tarfit had ook een startbewijs gekregen. Jacques Dekker begon als rechtsback, vanwege absentie van Mike Schalk. Adnane Samra begon in de punt met aan de rechterkant Mujib Yaqoubi. Op tien bevond zich Randy Elst.

RBC opende sterk, heel sterk. Het juk van negativiteit leek volledig afgeworpen te zijn. Er was goed samenspel, men werkten voor elkaar bij balverlies en de individuele kwaliteit van de spelers kwamen helemaal tot uiting. De thuisploeg werd op sommige momenten volledig overhoop gespeeld. Al vroeg in de eerste helft viel er dan ook en treffer voor de oranje-witten. Uit een vrije trap van Elst, die voortreffelijk speelde en weer meerdere tegenstanders op de vierkante centimeter uitspeelde, kopte Yaqoubi met een snoekduik diagonaal binnen, 0-1.

Er leek niets aan de hand voor de ploeg van Embregts. Maar vlak na het doelpunt van RBC kreek de Roosendaalse ploeg alweer tegen een achterstand aan. Eerst brak de thuisploeg op links door en zag doelman Joeri Leest er niet goed uit, 1-1. Niet veel later kon Jeroen Molenaar de bal niet wegwerken in het centrum en kon Philippine simpel Leest verschalken via een schot door het midden. Ondanks de achterstand bleef RBC de bovenliggende partij. De thuisploeg moest meerdere malen aan de noodrem trekken. Dat leverde een rits aan gele kaarten op.

Het duurde uiteindelijk tot in de tweede helft dat RBC de achterstand omboog. Jelte Pal was inmiddels in de ploeg gekomen voor Samra en de Roosendalders beukten enorm op de deur. Al vlak na de rust leek de gelijkmaker op het scorebord te komen. Yaqoubi soleerde op de achterlijn langs twee tegenstanders, schoot op de keeper, en Pal leek zijn eerste officiële competitietreffer te maken. Voor open goal schoot hij echter naast. Pal revancheerde zich echter daarna door te soleren in het strafschopgebied en de enige mogelijkheid om de RBC-aanvaller af te stoppen was via een overtreding. De scheidsrechter wees naar de stip en de speler die de overtreding beging moest het veld af wegens twee maal geel. Elst pakte de bal en duwde hem bij Tarift in zijn handen. “Hij moest die bal gewoon nemen. We missen allemaal wel eens een pingel. Dat is geen reden om hem die bal niet te geven,” zo was Elst duidelijk na afloop. Tarfit schaadde het vertrouwen van zijn kompaan niet, 2-2. Daarna liet Elst opnieuw van zich spreken. Zo’n twintig meter van de goal krulde hij de bal prachtig in de verre kruising, 2-3.

RBC leek op rozen te zitten en kreeg via Pal nog een enorme kans op de 2-4. Met drie RBC’ers kwam hij alleen voor de doelman. De jonge aanvaller koos voor zijn eigen kans, waar hij beter de bal had kunnen afgeven. De keeper redde op zijn inzet. Die misser kwam de Roosendaalse ploeg echter duur te staan. Een vrije trap vanaf de linkerkant leek een simpele prooi voor doelman Leest, maar de mislukte voorzet van Philippine werd gepromoveerd tot doelpunt toen de RBC-goalie onder de bal doorging. RBC drong aan op een hernieuwde voorsprong, maar ondanks dat Philippine uiteindelijk het duel met negen man eindigde kwam er geen nieuwe treffer van RBC op het bord.

Door het gelijke spel is de achterstand op Roosendaal opgelopen tot vier punten.

vv Philippine – RBC 3-3 (2-1)
0-1 Yaqoubi
1-1
2-1
2-2 Tarfit (strafschop)
2-3 Elst
3-3

Opstelling RBC: Leest; Dekker, Schouten, Schuit (Schotel), Molenaar; Coulibaly, El Gamali (c), Elst (Clackson); Yaqoubi, Samra (Pal), Tarfit

Bron: RBCfans.nl
Foto: Arthur Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.