RBC pakt drie punten tegen koploper SC Gastel

ROOSENDAAL – RBC heeft zich goed hersteld na de 1-0 nederlaag van vorige week in de stadsderby tegen RKVV Roosendaal. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen wist in de absolute slotfase de overwinning te pakken tegen SC Gastel. Mujib Yaqoubi werd de matchwinner.

RBC begon gewijzigd aan het duel met Roosendaal. Nicky Vromans, Sebastien Verhulst, Jovanni van Nijnatten en John Schot moesten het veld ruimen. Huub Schuit, Kevin van Andel, Sven van Son en Randy Elst namen hun plekken over. Om de twee spitsen van SC Gastel goed te kunnen bestrijden werd er gekozen om met drie verdedigers te spelen en Mike Schalk door te schuiven naar het middenveld.

RBC had over het gehele duel de wedstrijd volledig in handen. Vooral het middenveld was ten opzichte van de wedstrijd tegen Roosendaal zeer sterk. In het eerste kwartier wist de thuisploeg, ondanks de dreiging, niet door de verdediging van de bezoekers te geraken. Anwar Tarfit had het moeilijk aan de linkerkant, waar hij constant bewaakt werd door drie man. Aan de overkant had Van Andel het iets makkelijker. De rechtsbuiten kon ook enkele keren een voorzet afleveren. Een van die voorzetten kwam terecht bij de goed meegelopen Van Son, maar hij wist de bal langs de verkeerde kant van de paal te koppen. Niet veel later leek Wesley van Zundert RBC op voorsprong te zetten na een goede steekpass van Elst. De spits schoot eerst tegen de keeper, maar de rebound leek een koud kunstje, maar vanuit een moeilijke hoek ging zijn inzet voor leeg goal voorlangs.

SC Gastel wist weinig gevaar te creëren voor het doel van Thierry Aarts. Een schot uit de tweede lijn werd goed gepakt door Aarts. Andere dreigende aanvallen werden snel in de kiem gesmoord door de verdediging.

In de tweede helft kreeg RBC sporadisch kansen, ondanks dat het sterker was dan de koploper. Elst zag een schot tot corner verwerkt worden en Lars de Voogd kopte uit die corner op de bovenkant van de lat. Gastel, dat in de eerste helft weinig gevaar stichtte, kreeg in de tweede helft wel een grote kans. Een voorzet werd tegen de paal gekopt. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers via een wereldgoal op voorsprong. Harm Lambregts schoot de bal met buitenkant rechts prachtig binnen. Lang kon Gastel niet genieten van de voorsprong, want een minuut later schoot Elst een vrije trap binnen.

In de absolute slotfase wist de ingevallen Mujib Yaqoubi de overwinning binnen te halen voor RBC. Yaqoubi liep op de keeper door, liep vervolgens tegen de doelman  aan die op zijn beurt de bal losliet, waarna Yaqoubi de bal tegen de touwen schoot. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed. In de blessuretijd doorstond RBC het slotoffensief van SC Gastel.

RBC – SC Gastel 2-1 (0-0)
0-1 Lambrechts
1-1 Elst
2-1 Yaqoubi

Opstelling RBC: Aarts; Schuit, Pieter, Tak; Schalk, De Voogd (c), Van Son, Elst (Yaqoubi); Van Andel, Van Zundert (Voeten), Tarfit (Kuipers)

Bron: RBCFans.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.