RBC ook niet via nacompetitie naar tweede klasse

ROOSENDAAL – RBC is er niet in geslaagd om de negatieve spiraal sinds het debacle in Steenbergen teniet te doen. Het eerste duel in de nacompetitie was meteen het eindstation. Mede door twee toegekende strafschoppen werd er met 3-1 verloren op bezoek bij WSC.

Trainer-coach Koos Waslander moest flink puzzelen aan zijn opstelling, en belde zelfs Lars de Voogd op om op de bank plaats te nemen. Quincy Schouten, Levy Schotel en Adnane Samra waren geblesseerd, Mike Schalk gestopt, Marouane Hamdoune was uiteraard geschorst en Jacques Dekker reageerde de gehele week niet op telefoontjes vanuit RBC. Ook in Waalwijk was hij niet te bekennen. Daardoor moest er weer een groot beroep gedaan worden op spelers van RBC U19. Doelman Barry Knook had weer een basisplaats. Op het middenveld begon Mohamed Azaimi, maar na twintig minuten was ook zijn partij over. Hij kon door een blessure niet verder. De Voogd nam zijn plek over.

Onder de warme zon hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Jelte Pal was het dichtst bij een treffer, toen zijn inzet in het zijnet verdween. Voor de rest speelde hij een povere wedstrijd, hield de boel op en verloor ontzettend vaak de bal. Na een kleine 25 minuten was het raak voor de thuisploeg. Aan de rechterkant brak WSC door, Anass el Gamali werd uit het centrum getrokken en de nummer negen van de Waalwijkers kon helemaal vrijstaand simpel in de hoek schieten. Niet veel later werd Jeroen Molenaar uitgekapt, waarna de aanvaller van WSC erg gemakkelijk over het been heen ging, maar wel een penalty eruit sleepte. Knook stopte vorige week nog een pingel en ook nu zat ie er ontzettend dichtbij, maar nu zat hij wel: 2-0. RBC wist buiten het schot van Pal niets meer te creëren.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. RBC ging met meer power spelen, vooral als men de bal niet had en kreeg al snel een strafschop toegekend. Een bal door het centrum werd tegengehouden door een verdediger van WSC met de arm. Anwar Tarfit schoot de strafschop binnen. WSC moest achteruit en RBC leek dan toch eindelijk de trekker over te gaan halen. Er waren twee enorm grote kansen, maar het leek wel of de Roosendalers de bal in het doel wilde lopen. In plaats van in kansrijke positie op doel te schieten werd toch nog breed gelegd, waarna de bal alsnog door de thuisploeg weggewerkt kon worden.

Na de storm kon RBC het niet meer belopen, door de zwakke conditie die de laatste weken – ondanks de inzet van Waslander en daarvoor Jack Embregts – niet meer ingehaald kon worden. WSC kon gemakkelijk bij Knook opduiken, maar RBC O19-goalie wist met een katachtige redding een schot uit de kruising te tikken Even later onderscheidde hij zich weer door een schot in de korte hoek te pareren, daarna pakte hij weer een schot in de korte hoek. WSC moest uiteindelijk opnieuw een strafschop krijgen om Knook te verslaan. Ook nu zat hij weer in de goede hoek, maar ook deze penalty werd goed ingeschoten. Na de 3-1 kon RBC geen kansen meer creëren.

RBC speelt derhalve volgend jaar opnieuw in de derde klasse.

WSC – RBC 3-1 (2-0)
1-0
2-0 (strafschop)
2-1 Tarfit (strafschop)
3-1 (strafschop)

Opstelling RBC: Knook, Coulibaly, El Gamali, Molenaar (Schuit), Bus; Azaimi (De Voogd), De Klerk, Elst; Pal (Muurmans), Yaqoubi, Tarfit

Bron: RBCfans.nl
Foto: Arthur Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.