RBC ontvangt koploper SC Gastel

ROOSENDAAL – Aanstaande zondag ontvangt RBC koploper SC Gastel in het eigen Herstaco Stadion. Na de wedstrijd van vorige week tegen Roosendaal staat er dus wederom een derby op het programma voor de oranje-witten.

SC Gastel maakt tot nu toe een uitstekend seizoen door. De rood-zwarten versloegen RBC in de eerste wedstrijd met 4-2 en pakten de eerste periodetitel. Afgelopen zondag nam de club opnieuw de koppositie over door de onverwachte nederlaag van Hoeven bij Hontenisse. De voorsprong op Hoeven bedraagt drie punten.

Het gat tussen SC Gastel en RBC is echter vele malen groter. Er gaapt maar liefst een kloof van 16 punten tussen beide ploegen, terwijl in het recente verleden onderling juist gestreden werd om de titel in de Vierde Klasse. In de Derde Klasse is dat zeker niet het geval. RBC moet nog duidelijk wennen aan het niveau en wacht nog steeds op een kentering. Maar hoe langer die uitblijft, des te sneller is die nabij. Dus waarom niet aanstaande zondag? RBC kan zich vastklampen aan het feit dat in deze competitie alles mogelijk is. Zo rolde RBC net voor de winterstop Hontenisse met 8-2 op, terwijl die zelfde ploeg afgelopen zondag juist weer koploper Hoeven met 3-0 naar huis stuurde.

RBC staat nog steeds op de twaalfde plaats en heeft een punt achterstand op Groen Wit en twee op UVV ’40 en Terneuzen. Zij hebben echter alle drie nog een wedstrijd tegoed.

RBC – SC Gastel staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Wim Broekhoven uit Middelburg. De aftrap is om 14.30 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13.15 uur.

Historie RBC – SC Gastel:
1972-1973     RBC – SC Gastel     2-1     1e klasse E
2014-2015     RBC – SC Gastel     2-1     4e klasse B
2015-2016     RBC – SC Gastel     1-2     4e klasse B

Bron: RBC voetbal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.