RBC in Zeeuws-Vlaamse sferen voor competitiewedstrijd tegen HVV’24

ROOSENDAAL – RBC gaat vanaf komende zondag steeds meer in Zeeuws-Vlaamse sferen geraken. De eerstkomende vier tegenstanders zijn allemaal afkomstig uit dit deel van de Zeeuwse provincie. Eerst wacht een uitwedstrijd tegen HVV ’24, daarna volgen Philippine thuis, Breskens uit en Terneuzen thuis.

Hulst is de thuisbasis van HVV ’24. De geel-blauwe formatie uit de meest Vlaamse stad van Nederland was in de RBC-geschiedenis slechts één keer eerder het reisdoel. Op zondag 8 februari 1959 was Eerste Divisieclub RBC voor de tweede ronde van de KNVB-beker gekoppeld aan Tweede Klasser Hulst, zoals HVV ’24 toen nog heette (zie wedstrijdaankondiging). Ondanks twee goals van Kees Vermunt en een eigen doelpunt van de tegenstander werd RBC met 4-3 uitgeschakeld. De Stem schreef de volgende dag over “een dapper Hulst dat de eer van Zeeland had hooggehouden”.

Heden ten dage zijn de krachtsverhoudingen gewijzigd en komen beide clubs elkaar nu tegen in de Derde Klasse. HVV ’24 staat bij het ingaan van speelronde 17 op een keurige zesde plaats. Tijdens de algehele afgelasting van vorig weekend speelde de equipe van trainer Pieter Ongena een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Zeelandia Middelburg. De ploeg uit de Zeeuwse hoofdstad was met 3-5 te sterk.

RBC bivakkeert op plaats 12 en heeft door de gestaakte en afgelaste wedstrijden nog steeds een punt minder dan Groen Wit en drie minder dan Steenbergen. De oranje-witten willen in deze laatste wedstrijd uit de tweede periode zeker een betere prestatie neerzetten dan in de thuiswedstrijd. Die werd door RBC destijds met 1-2 verloren, ondanks dat RBC de laatste 25 minuten met een mannetje meer speelde. De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Ruud van Beekveld.

Bron: RBCvoetbal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.