Pilotproject ‘BESIDES FOOTBALL’

ROOSENDAAL – Ben jij werkzoekend, net afgestudeerd, op zoek naar een leuke bijbaan of wil je van baan wisselen omdat je nu niet op je plek zit? Pak dan nu je kans! Platform Voetbalinroosendaal.nl en Roosendaals uitzendorganisatie Shift at Work slaan de handen in één door in 2018 de pilot BESIDES FOOTBALL (letterlijk: naast voetbal) te starten. Door deze samenwerking wordt het een stuk makkelijker om naast je voetbalcarrière een nieuwe stap te maken in de zakelijke wereld.

Achtergrond
Binnen een seniorenafdeling van een amateurvoetbalvereniging is een aantal categorieën te ontdekken, zo heb je de studenten (voetballers in de leeftijd van 17 tot 23 jaar), de starters (voetballers die net gestart zijn aan hun eerste fulltimebaan na het behalen van een diploma) maar zijn er ook groepen die hier buiten vallen. Dit kunnen vroegtijdige schoolverlaters zijn of voetballers die na het behalen van een diploma niet in het werkveld aan de slag kunnen en toch op zoek zijn naar omscholing. In al deze gevallen ben je van harte welkom voor een kennismakingsgesprek want wij helpen je graag verder in de zoektocht naar een passende vervolgstap.

Unieke manier van sponsoring
Sponsoring in de amateurvoetbalsport kan tegenwoordig op vele manieren. Zo is het bij voetbalverenigingen vaak mogelijk om een reclamebord, tribunesticker, wedstrijdbal, websitebanner of elftal aan te kleden. Door de samenwerking tussen Voetbalinroosendaal.nl en Shift at Work mogen we er een unieke manier van sponsoring aan toevoegen. “Doordat je via het pilotproject BESIDES FOOTBALL aan het werk bent, betalen we voor elk gewerkt uur een leuke fee aan de vereniging waar je voetbalt. Omdat het gaat om een pilot en we nog geen eerdere resultaten kunnen overleggen, hebben we de fee vastgesteld op 30 eurocent per gewerkt uur. Op jaarbasis werkt iemand met een fulltimebaan al gauw 2.000 uur waardoor het rekensommetje snel gemaakt is en de vereniging hier leuk van mee kan profiteren”, aldus Melvin van Mourik, eigenaar van Voetbalinroosendaal.nl en manager bij Shift at Work.

Voorbeeld één
Vier studerende eerste elftalspelers ( van voetbalclub X ) zijn in de maanden juni, juli en augustus op zoek naar een vakantiebaan. Een aspergekwekerij uit de regio (toevallig sponsor van voetbalclub Y) zoekt één, twee, drie of misschien wel vier vakantiewerkers die voor een aantal dagen per week in de drukke maanden bij kunnen springen bij de werkzaamheden. Wekelijks werken de spelers gemiddeld 20 uur per week voor 10 aan één gesloten weken, omgerekend zo’n 800 uur in tien weken. We betalen de voetbalvereniging voor elk verenigingslid dat werkzaam is via BESIDES FOOTBALL een sponsorship fee per gewerkt uur. In dit geval komt dat neer op € 240, – voor voetbalclub x .

Voorbeeld twee
De trainer ( van voetbalclub C ) werkt al jaren fulltime in bijvoorbeeld de logistieke sector. Zijn contract bij zijn huidige werkgever loopt binnen twee maanden af en er is geen uitzicht op een verlenging. Wij zoeken graag naar een nieuwe passende baan en lukt het om de trainer te stationeren bij een bestaande opdrachtgever. De trainer werkt 40 uur per week en zal na 1.040 gewerkte uren worden overgenomen in vaste dienst door de bestaande opdrachtgever. BESIDES FOOTBALL draagt een sponsorship fee af over de 1.040 gewerkte uren. Deze fee van € 312,- zal één op één worden gestort in de clubkas van voetbalclub C.

Voordelen op een rij
Bedenker van de pilot van Mourik zegt: “Door een brede basis aan netwerken binnen de gemeente Roosendaal en directe omgeving lukt het ons om aan drie zijden voordelen te behalen. De werkzoekende spelers en trainers vinden een (passende) baan, de sponsor / of het bedrijf uit de regio die op zoek is naar een werknemer heeft de juiste match gevonden en wordt geholpen in bijvoorbeeld de piekperiode of op lange termijn en de voetbalvereniging profiteert mee middels de gewerkte uren van een verenigingslid.”

Daarnaast is de maatschappelijke en sociale betrokkenheid binnen dit project enorm. “Een bedrijf is geholpen met de inzet van sporters. Sporters zijn in vergelijking met niet-sporters een stuk vitaler en dus minder snel ziek. Daarnaast zijn sporters vaak competitief ingesteld en vinden het fijn om in teamverband te functioneren. De vereniging heeft een verbindende factor en profiteert door de samenwerkingen waardoor de speler tevreden is met nieuwe baan en naast die baan zich volledig kan focussen op goede prestaties op het veld”. Bij BESIDES FOOTBALL sta je altijd in de basis!

Wat moet je doen?
Stuur je CV met telefoonnummer en de vereniging waarvoor jij actief bent naar info@shiftatwork.nl t.a.v. BESIDES FOOTBALL 2018. Schrijf in een korte motivatie wat voor soort werk je zoekt en per wanneer of voor welke periode je beschikbaar bent. Shift at Work neemt naar aanleiding van dit schrijven contact op voor een kennismaking.