NSV zit op rozen, maar de voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon

NISPEN – Na de overwinning vorige week in Wernhout stond vandaag de return van het tweeluik op het programma in het zonnige Nispen. Het was in de opstelling even puzzelen voor trainer Andy Wierikx, omdat Joost van Tiggelen en Elmar Dusseldorp wegens schorsingen op de strafbank moesten plaatsnemen. Ook Jelmer Akkermans was afwezig. Opdracht voor de 11 opgestelde geel-zwarten was vooraf simpel; 3 punten om definitief afstand te nemen van de onderste plekken.

In het zonnige Nispen begint NSV goed aan de wedstrijd. Het grijpt Wernhout direct bij de strot. Dit resulteert in kleine kansjes voor Martin in Martijn, maar de score wordt geopend door voorstopper Maarten Rockx. Een corner van Roel beland bij de 2e paal op het hoofd van aanvoerder Wouter. Deze kopt de bal terug, Maarten wint zijn kopduel en de bal beland in het net. 1-0! Ondanks dat NSV niet altijd zuinig is met het balbezit heeft het Wernhout waar het hebben wil en kan NSV de gasten snel onder druk zetten. Een lange bal van doelman Danny zet Martin aan het werk. Martin is zijn tegenstander en de doelman te snel af en binnen het half uur staat de thuisploeg dik verdiend 2-0 voor. Kort na de 2-0 mikt Arno de bal op de lat en lijkt er niks aan de hand. NSV zou NSV echter niet zijn als het na een goed eerste half uur de tegenstander in leven laat. We staan in deze fase te ver van onze tegenstander, komen te laat in de duels en verliezen de 2e bal. Resultaat is dat Wernhout in de wedstrijd kan groeien en uit het niets iets terug kan doen. Een klutsbal wordt hard en hoog achter een kansloze Danny geschoten; 2-1. Tot overmaat van ramp wordt het voor rust nog 2-2 als de bal op 11 meter gaat na een overtreding van Stef. Dit buitenkansje wordt feilloos benut en NSV kan opnieuw beginnen.

In de rust geeft trainer Andy aan dat NSV zichzelf te kort doet en het Wernhout in leven heeft gelaten. De ploeg zal de goede start weer op moeten pakken!

NSV lijkt niet wakker geschut en kijkt vroeg in de tweede helft zelfs tegen een achterstand aan als een lange bal niet goed wordt beoordeeld en verwerkt. De bal kan na een actie in het lege Nispense doel geschoven worden en NSV verspeeld, niet voor het eerst dit seizoen, een mooie voorsprong.
Dit tegendoelpunt is teken voor NSV om weer bij de les te zijn en trekt ten aanval. NSV creëert voldoende kansen om vroeg in de 2e helft de stand gelijk te trekken, maar moet oppassen voor de gevaarlijke uitbraken van de gasten. (Grote) Kansen zijn niet besteed aan Martin, Martijn en Roel. Halverwege de 2e helft trekt NSV eindelijk de stand gelijk als Martijn zijn tegenstander te snel af is, de keeper uit kan kappen en het net kan laten bollen; 3-3!

Na deze gelijkmaker drukt NSV echter niet door en worden de eerder vermelde problemen uit de eerste helft wederom een probleem. Verliezen van duels en opbreken van scherpte zorgt ervoor dat Wernhout de aanval meer en meer kan opzoeken. Een vermeende handbal in de 16 van Wernhout wordt niet bestraft met een strafschop en als deksel op de neus krijgt de Nispense ploeg een fikse tegenvaller te verwerken. Ronnie verliest op de rand van de 16 het duel van een rood-witte die de bal vervolgens keurig onder Danny door kan schuiven. NSV probeert aan te zetten, maar creëert eigenlijk geen kansen meer. In de slotfase benut Wernhout nog een mogelijkheid en is de wedstrijd beslist. Kort hierna fluit de scheidsrechter voor einde wedstrijd. Een zeer onnodige nederlaag die NSV volledig aan zichzelf te danken heeft. Een mooie 2-0 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Volgende week zal NSV in het thuisduel tegen Achtmaal er alles aan doen om zich te revancheren!

Doelman; Danny Koeijvoets
Verdediging; Tim Bolte, Wouter van Wezel, Arno van Gastel, Maarten Rockx, Stef Suijkerbuijk
Middenveld; Arnoud Bartels, Roel van Tiggelen, Ronnie Kerstens
Aanval; Martijn de Bruijn, Martin Kuijer

NSV – Wernhout (2-2) 3-5. Doelpunten: Maarten Rockx, Martin Kuijer en Martijn de Bruijn

Bron: NSV
Auteur: Roel van Tiggelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.