NSV wint verdiend in Roosendaal van BSC

ROOSENDAAL – Op een stralende Tweede Paasdag gaat NSV vandaag op bezoek bij buurman BSC. BSC is nog volop in de race voor het kampioenschap in 4B en won zaterdag de lastige uitwedstrijd in en tegen Wernhout. Het zal de titelaspiraties vandaag kracht bij willen zetten door van NSV te winnen. Echter is de Nispense formatie bezig aan een prima tweede seizoenshelft, wat dan ook resulteert in de bovenste plek voor de derde periode. NSV weet dat het BSC pijn kan doen, getuige de 3-0 overwinning eerder dit seizoen in Nispen.

Zoals verwacht neemt BSC het initiatief in de openingsfase van de wedstrijd. Het probeert de bal van voet naar voet rond te laten gaan, maar vaak staat de Nispense ploeg goed om de angel uit een gevaarlijke situatie te halen. Er ontstaan enkele momentjes voor het doel van keeper Danny, maar deze hoeft zelden op te treden. NSV tracht waar het kan mee te voetballen, maar is vaak te gehaast in balbezit en dit resulteert in slordig spel. Kort voor de drinkpauze in de 20e minuut wordt Danny voor het eerst serieus aan het werk gezet, maar zoals wel vaker de laatste weken wint Danny deze strijd! Tijdens de drinkpauze geeft Andy aan dat NSV meer aan voetballen toe kan komen als men de eerste aanname verbetert. Ook wordt er gewezen op de ruimte achter de laatste linie van de thuisploeg.

Kort na de drinkpauze voert BSC de verwachte druk op en heeft NSV moeite om de ruimtes te belopen. Meer en meer kan BSC de bal van voet naar voet laten gaan en dit resulteert dan ook in een, verdiende, openingstreffer voor de Roosendalers; een combinatie door het hart van het Nispende middenveld en achterhoede wordt koelbloedig afgerond. 1-0 voor de thuisploeg. Echter kan de thuisploeg niet lang van deze treffer genieten, want een prima actie van Martijn de Bruijn wordt binnen “getutterd” door Joost van Tiggelen; 1-1! BSC lijkt aangeslagen door deze treffer, want niet veel later krijgt Roel een 100% kans om de Nispense ploeg op voorsprong te zetten. Martijn de Bruijn tovert zijn directe tegenstander tot standbeeld en bereikt Roel. Roel mikt de bal helaas naast. BSC wordt slordiger en slordiger, terwijl NSV bovenop de moeizame periode halverwege de eerste helft is. Met name diepe ballen op M(artin) & M(artijn) voorin zorgen voor dreiging.

Tijdens de rust heeft iedereen in de kleedkamer het gevoel dat er meer te halen valt, ondanks dat BSC veel meer balbezit heeft dan NSV. Aangegeven wordt dat de ploeg geduldig moet blijven voetballen en er minstens zoveel energie in te stoppen als BSC.

In het begin van de tweede helft zien we hetzelfde spelbeeld. BSC tracht zich middels combinatievoetbal door de Nispense muur te voetballen, maar er is continu wel een geel-zwarte die dreigend gevaar in de kiem smoort. NSV loert op de counter en probeert via Jelmer, Martijn of Martin te bereiken. 5 minuten na rust mag NSV halverwege de helft van BSC een inworp nemen. Elmar bereikt Martijn in de 16 van BSC die handig wegdraait bij zijn tegenstander. De verdediger van BSC ziet geen andere optie dan Martijn af te stoppen met een handsbal, die de prima leidende scheidsrechter beoordeeld met een strafschop. De strafschop is een buitenkansje voor Arno en het netje bolt; 1-2 voor NSV! Enkele minuten later zit de Nispense ploeg nog lekkerder in het zadel als Martin 1-3 scoort na een weergaloze actie. Martin passeert alle 4 de achterhoede spelers van BSC en blijft koel voor het doel. Met rechts schuift hij de bal in het doel en NSV kan een feestje vieren bij de cornervlag, wat een luxe!

Na deze treffer wisselt BSC. Met een extra middenvelder wil het NSV achteruit drukken. Dit lukt slechts sporadisch. BSC kan tot de Nispense 16-meter voetballen, maar elke keer is er iemand die daar BSC een halt toe roept. Ook Danny staat zijn mannetje door te heersen in zijn 16. De warme weersomstandigheden zorgen ervoor dat “het achter de bal aan lopen” steeds meer kracht kost en BSC lijkt steeds dreigender te worden. Uit de tweede lijn probeert het Danny te passeren met afstandschoten. In de 70e minuut pakt Danny slim een terugspeelbal op ongeveer 7 meter van de doellijn. Deze indirecte vrije trap wordt gekeerd door de ingevallen Tim Bolte en even later doet Arno een “Rockxje” op de doellijn. Een kanonskogel van BSC wordt namelijk door Arno van de doellijn gekopt.

NSV probeert middels counters BSC de knock-out te geven maar blijkt vaak slordig in het uitspelen van de kansen. Onder andere Arnoud en Martin zijn ongelukkig in individuele acties. BSC probeert in de laatste minuten de NSV verdediging nog te verschalken, maar deze geeft geen krimp. Bij NSV proberen Tim Mens en Arno nog om de goal van Martin te overtreffen met pogingen van eigen helft, maar deze leveren helaas geen gevaar op. Na 54 minuten in de 2e helft vindt de scheidsrechter het welletjes en wint NSV weer van BSC. De thuisploeg kan hiermee de titelaspiraties van de koelkast naar de diepvries verplaatsen en NSV blijft trotse koploper in de derde periode. Volgende week kan het dan ook zeer goede zaken doen in en tegen Achtmaal.

BSC – NSV 1-3 (1-1)
Doelpuntenmakers: Joost van Tiggelen, Arno van Gastel en Martin Kuijer

Opstelling:
Doelman; Danny Koeijvoets
Verdediging; Ronnie Kerstens, Wouter van Wezel, Arno van Gastel, Maarten Rockx, Elmar Dusseldorp
Middenveld; Joost van Tiggelen, Roel van Tiggelen, Jelmer Akkermans
Aanval; Martijn de Bruijn, Martin Kuijer
Bank; Tim Mens, Arnoud Bartels, Tim Bolte

Bron: NSV
Foto: Archief VIR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.