NSV wint uit bij GSC/ODS na tactische wijzigingen

NISPEN – Vandaag een lastige uitwedstrijd in Dordrecht tegen GSC ODS. Een verre uitwedstrijd met de bus naar Dordrecht tegen een ploeg die keurig in de middenmoot meedraait. De vriendschappelijke 3-9 overwinning in Bergen op Zoom tegen FC Bergen heeft NSV het nodige vertrouwen gegeven in de nieuwe 5-3-2 formatie.

In de eerste fase van de wedstrijd zien we een aftastend NSV dat GSC het spel laat maken. De eerste kans is, ondanks dat de Nispense achterhoede volledige controle heeft, voor GSC en het is direct een grote; een voorzet van GSC en het schot wordt door Arno van Gastel van de lijn gehaald. NSV doet echter lekker mee in de eerste helft en zet bij vlagen gecontroleerd druk. Martijn de Bruijn is er op links vandoor en uit de kluts beland de bal bij Jelmer Akkermans. Die haalt hard uit, maar het schot spat op de paal uit een.

Vlak voor rust zet NSV wederom goed druk en kruipt Joost van Tiggelen slim voor zijn directe tegenstander. De weg naar de Nispense openingstreffer ligt open voor Joost maar helaas mikt Joost de bal naast het Dordste doel. Ondanks zijn ‘alsjeblieft’ mikt Martin Kuijer nog een vrije trap richting Rotterdam. De bal wordt nu nog door de terreinchef gezocht. In de blessuretijd is Martin Kuijer wel belangrijk als hij de bal bij zijn tegenstander op zijn Kuijers afpakt. De bal komt bij opkomende back Ronnie “Dumfries” Kerstens terecht die Roel van Tiggelen bij de eerste paal bediend. Roel verlengt de bal richting tweede paal en NSV komt op voorsprong; 0-1! Met deze stand gaan we ook rusten en de Nispense equipe begint vol vertrouwen aan de tweede helft.

Zoals wel vaker staat NSV echter te slapen en krijgt het snel de 1-1 om de oren. Een voorzet wordt niet goed verwerkt en wordt ‘ala Quaresma’ met buitenkant rechts achter een prima keepende Danny geschoten. NSV recht de rug en Martijn de Bruijn wint aan de linkerkant het duel van zijn directe tegenstander. De voorzet is een buitenkansje voor Martin Kuijer en NSV neemt in de 56e minuut weer de leiding in Dordrecht. Vanaf dit moment gaat GSC vol op de aanval, maar blijft NSV op de counter de gevaarlijkste ploeg. De kansen worden echter niet door Arno van Gastel, weliswaar een moeilijke, en Jelmer Akkermans benut.

NSV staat compact en buiten schoten uit de tweede lijn, of lange ballen in de zestien kan GSC niet komen; het staat achterin gewoon goed bij de Nispenaren! De laatste grote kans in de wedstrijd is besteed aan Martijn de Bruijn na een steekpass van Roel van Tiggelen, maar Martijn mikt helaas op de paal. Niet veel later klinkt het definitieve fluitsignaal en kan NSV eindelijk weer eens het zoet van een overwinning proeven! Volgende week uit tegen de koploper!

Competitiewedstrijd: GSC/ODS – NSV
Zondag 18 november 14.30u

Doelpuntenmaker(s): Roel van Tiggelen (1x), Martin Kuijer (1x)
Ruststand: 0-1
Eindstand: 1-2

Bron: NSV
Auteur: Roel van Tiggelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.