NSV wint op karakter en tandvlees in Noordhoek

NISPEN – Vandaag stond de traditioneel lastige uitwedstrijd in Noordhoek op het programma. Buiten het feit dat Noordhoek de tegenstander was, werd duidelijk dat de wind vandaag mee-stander en tegenstander zou zijn. Het was voor trainer Andy behoorlijk puzzelen, omdat rond 14.30 uur enkele vertrouwde spelers sneeuwballen, -engelen en -poppen aan het maken waren tijdens de Wintersport. Aanvoerder Wouter was vandaag afwezig met mannengriep. Wij wensen hem middels deze weg beterschap toe. Daarnaast staat bij Noordhoek oud-NSV doelman Alex van de Sande onder de lat, wat de wedstrijd een bijzonder tintje geeft. In de bespreking werd het woord “teamwork” dan ook de hoofdboodschap.

Aanvoerder Joost koos in de eerste helft voor wind mee. Toch bleek in de openingsfase dat de afwachtende tactiek van NSV met wind mee niet de beste was. Enkele keren kon Noordhoek op karakter hun duel winnen en voor gevaar stichten rond de Nispense 16. Echt grote kansen leverde dit gelukkig niet op. NSV probeerde met diepe ballen op Martin en Martijn voor gevaar te stichten en vergat hiermee eigenlijk te voetballen. Na ongeveer een kwartier werd de afwachtende tactiek omgedraaid naar het vastzetten van Noordhoek. Deze verandering pakte goed uit; en hoe! In de 17e minuut is er de eerste vlotte aanval van NSV als Melvin het doet lijken of zijn tegenstander op schaatsen staat. Hij steekt Martin weg aan de rechterkant en waar iedereen een voorzet op Martijn verwacht klopt Martin oude bekende Alex in de korte hoek; 0-1 voor NSV! De goal geeft een onwennig NSV zichtbaar vertrouwen en een snelle 0-2. Na goed druk zetten onder leiding van Ronnie weet Martin te ontsnappen uit een ipon van een verdediger van Noordhoek. Half vallend krult Martin de bal over de doelman heen en wederom kan NSV feestvieren. Duidelijk mag echter zijn dat NSV nu pas echt gebruik heeft gemaakt van het windvoordeel wat het in de eerste helft heeft. Halverwege de tweede helft knokt Martin zich naar een corner toe. Deze korte corner levert een combinatie op met Roel. Roel krult de bal voor en als een duveltje uit een doosje kruipt Martijn voor de doelman en verdediger van Noordhoek en knikt raak in het lege doel: 0-3 voor NSV, wat een luxe!
NSV ruikt logischerwijs bloed en wil de wedstrijd voor rust beslissen. Een één-op-één kans is niet aan Martin besteed. Net voor de doellijn kan een verdediger van Noordhoek redding brengen. Ook kansen voor Arnoud en Roel gaan er helaas niet in. De dreiging die Noordhoek in het eerste kwartier had is op enkele speldenprikjes na verdwenen. Bij die speldenprikjes reageert de Nispense achterhoede bekwaam.
In de rust geeft Andy aan dat de tweede helft een hele andere zal worden en dat NSV alvast de mouwen op kan stropen, maar niet moet vergeten te blijven voetballen.

“Ook wordt traditioneel het klokkenspel van Stef geraakt. Stef heeft echter geen trek in een massage van Erwin en besluit door te bijten”

Ondanks de waarschuwing komt Noordhoek enkele minuten in de tweede helft terug in de wedstrijd. Een vermeende handsbal van Arnoud wordt bestraft met een handsbal en dus een vrije trap op een aantrekkelijke positie voor de thuisploeg. Deze vrije trap is Danny te machtig en het geloof bij Noordhoek is terug. Zoals wel vaker vergeet NSV te voetballen en is het de bal snel kwijt. Gesteund door de wind gaat Noordhoek op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter is het NSV dat op weg is naar de vierde goal. Martijn snelt langs zijn tegenstander maar wordt ten val gebracht. De scheidsrechter schud het voorval weg. Dit voorval betekent wel einde wedstrijd voor Martijn. Marco is zijn vervanger. Kuijer blijft een plaag voor de verdediging maar langzaam raakt zijn energie op. Noordhoek drukt NSV steeds verder naar achter en na enkele serieuze waarschuwingen krijgt het waar het recht op heeft. In de 66e minuut wordt een voorzet kiezelhard achter Danny gekopt en staat het, verdiend, 2-3. Giel van Wesel valt in voor een goed spelende Melvin en NSV zal in het restant keihard moeten knokken voor drie punten in Noordhoek. Noordhoek zet serieus aan en probeert met diepe ballen de Nispense defensie aan het wankelen te brengen. Dit gebeurt een aantal keer ook, echter is er steeds een Nispens hoofd, voet dat er tussen zit. Ook wordt traditioneel het klokkenspel van Stef geraakt. Stef heeft echter geen trek in een massage van Erwin en besluit door te bijten. Wanneer de Nispense defensie geslagen lijkt, laat keeper Danny zien dat hij de laatste weken in bloedvorm is. Met enkele sterke reddingen houdt hij in het restant van de tweede helft zijn doel schoon en wint NSV eindelijk weer eens bij Noordhoek! drie zeer belangrijke punten, want hiermee krijgt NSV wat lucht ten opzichte van de onderste plekken. Chapeau voor de sterke teamprestatie en doel is om hier volgende week in Nispen vervolg aan te geven als de thuiswedstrijd tegen GESTA op het programma staat. Daar hebben we nog wat tegen goed te maken…

Keeper: Danny Koeijvoets
Verdediging: Tim Bolte, Roel van Tiggelen, Joost van Tiggelen, Maarten Rockx, Stef Suijkerbuijk
Middenveld: Ronnie Kerstens, Arnoud Bartels, Melvin Brouwers
Aanval: Martin Kuijer, Martijn de Bruijn
Reserves: Marco van Tiggelen en Giel van Wesel

Doelpuntenmaker(s): Martin Kuijer (2x) en Martijn de Bruijn
Ruststand: 0-3
Eindstand: 2-3

Bron: NSV Nispen
Auteur: Roel van Tiggelen

2 thoughts on “NSV wint op karakter en tandvlees in Noordhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.