NSV wint met korfbal uitslag van Stavenisse

NISPEN – Vandaag werd de uitwedstrijd tegen Stavenisse in Nispen gespeeld omdat ze in Stavenisse van de gemeente de velden nog niet op mochten. NSV kwam goed uit de startblokken met in de 3e minuut al gelijk een kans voor Martijn de Bruijn, helaas weet hij het doel niet te vinden. Een paar minuten later is het wel raak, Martin Kuijer wordt weggestuurd op de zijkant door Jelmer Akkermans en geeft de bal laag voor, deze wordt ongelukkig door de verdediger in het eigen doel gewerkt, 0-1. NSV blijft druk vooruit geven en weet de ruimtes goed te vinden alleen de eindpass blijft uit. In de 17e minuut is het dan wel raak uit een hoekschop, Jelmer Akkermans legt de bal op het hoofd van Martijn de Bruijn, die kopt de bal via de keeper de kruising in.

Twee minuten later is er een goede aanval over rechts, de in de basis debuterende Giel van Wesel wordt met een ‘’één-tweetje’’ weggestuurd en geeft een voorzet af op Martin Kuijer, helaas kan Martin de bal niet genoeg naar beneden drukken en kopt de bal over. NSV domineert de wedstrijd en denkt een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan, maar dan gaat het mis. Arno van Gastel krijgt de bal naar zich toe gespeeld en verslikt zich in zijn aanname, hij wil dit nog corrigeren maar de goed oplettende aanvaller van Stavenisse blokt de bal en kan zo in zijn eentje richting Danny Koeijvoets lopen, die hij met een subtiel stiftje passeert. 1-2, nog niks aan de hand zou je denken, maar 4 minuten later gaat het weer mis. Een diepe bal kan niet worden gecontroleerd door de NSV-verdediging, de spits krijgt de bal aan de buitenkant en wil een voorzet afgeven, deze bal verschalkt echter keeper Danny Koeijvoets en vliegt over Danny heen het doel in, 2-2. NSV zet weer aan en krijgt de nodige kansen via de aanvallers Ronnie, Martin en Martijn. In de 40e minuut is het dan weer raak, wederom een perfect afgeleverde corner beland op het hoofd van Arno van Gastel die de bal tussen de man die de paal dekt en de paal binnen kopt. Van deze voorsprong kan NSV ook niet lang genieten, want 1 minuut voor rust krijgt NSV een discutabele penalty tegen (wel of niet binnen de 16), desalniettemin wordt de penalty gegeven en komt de ruststand op 3-3 te staan.

Na rust blijft NSV de betere partij, maar Stavenisse blijkt uiterst effectief. Een afgeslagen corner van NSV wordt gelijk omgezet in lange bal naar voren, Joost van Tiggelen weet de bal niet te raken waardoor de spits er met de bal vandoor kan en die maakt wederom geen fout. Vier schoten op doel, vier doelpunten. 4-3 achter, NSV moet zuiverder omgaan met de kansen en dat gebeurt ook. 2 minuten na het doelpunt van Stavenisse besluit Wouter van Wezel het middenveld in te schuiven, middels een ‘’één-twee’’ met Jelmer Akkermans kan Wouter doorlopen, kapt zijn man uit en schiet met links in de korte hoek binnen. Weer 2 minuten later scoort NSV weer, Arno van Gastel stuurt Martin Kuijer weg, die de bal half vliegend binnen de touwen werkt. NSV pakt de voorsprong binnen 5 minuten terug. In de tussentijd komt er nog een kans voor Joost van Tiggelen, maar zijn harde schot gaat recht op de keeper af die de bal weet weg te boksen. In de 69e minuut gaat het weer mis, Jelmer Akkermans wil op rand van de eigen 16 wegdraaien bij zijn tegenstander maar verliest de bal. Het schot van Stavenisse vliegt in de verre hoek en NSV kan weer opnieuw beginnen. Vanaf dat moment is Stavenisse moegespeeld, allereerst volgt er een goede kans voor Martijn de Bruijn, maar hij schiet de bal voorlangs.

Uiteindelijk wordt in de 80e minuut eindelijk de voorsprong weer gepakt, Martin Kuijer trekt de bal terug op Roel van Tiggelen die de bal buiten bereik van de keeper schiet. Stavenisse weet geen kracht meer te vinden om een aanval te forceren en krijgt dan ook nog twee doelpunten om de oren. In de 82e minuut is het weer Martin Kuijer die weg wordt gestuurd, die maakt geen fout en in de 90e minuut wordt de eindstand van 5-8 bepaald door Roel van Tiggelen die de bal linksonder in de hoek schuift. Een doelpuntrijke wedstrijd die onder leiding van een goed fluitende scheidrechter zeer vriendelijk bleef.

Bron: NSV

One thought on “NSV wint met korfbal uitslag van Stavenisse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.