NSV wint belangrijk duel, Arno van Gastel neemt de ploeg op sleeptouw

ROOSENDAAL – Ik denk dat Joost van Tiggelen zijn mening over de Zeeuwse velden heeft bijgesteld vandaag. Want Koewacht beschikt over een uitstekende grasmat die ondanks de hevig regenval van de nacht voor de wedstrijd heel goed te bespelen was. Arno van Gastel was vandaag de meest besproken speler.

NSV is duidelijk de betere ploeg maar vergeet dat in doelpunten uit te drukken.  Een schot va Arno van Jelmer Akkermans op aangeven van Martijn de Bruijn wordt door de keeper gered. Even later treft Arno van Gastel op aangeven van Joost Ossenblok de paal.  Joost Ossenblok biedt ook Martin Kuijer nog een goede kans maar zijn inzet gaat net naast. Ook een schot van Martijn de Bruijn wordt door de uitstekende keeper gekeerd. Deze zelfde keeper krijgt slechts geel wanneer hij bij Joost van Tiggelen natrapt. De toegekende penalty wordt door Arno van Gastel  gemist. Opnieuw weet de keeper de bal te keren. Deze  keeper redt eerst nog op een schot van Joost van Tiggelen. Even later heeft hij de hulp van een medespeler nodig wanneer een kopbal van Arno van Gastel in doel dreigt te gaan. De leuke enerverende eerste helft eindigt zo op 0-0.

Na de rust is er zo waar een eerste schot van Koewacht richting het NSV doel. Omdat  de NSV-ers weigeren te scoren, ruikt Koewacht de mogelijkheid om een puntje te pakken tegen NSV. Zij komen meer uit hun schulp maar dit biedt NSV nog meer kansen in de counters. Koewacht krijgt nog een kans via een vrije trap, maar dit schot komt niet verder dan de muur. Halverwege de tweede helft neemt Jelmer Akkermans vanaf de zijkant een vrije trap. De inlopende Arno van Gastel kopt de 0-1 tegen de touwen. Bijna direct daarna soleert een aanvaller van Koewacht het strafschopgebied binnen. Arno van Gastel laat zijn been staan, waarna zijn tegenstander neer gaat. De speler van Koewacht laat aan Arno zien hoe je een penalty neemt en scoort de 1-1. Even later is er een idem dito situatie als bij het eerste doelpunt van NSV. Nu wordt de kopbal van Arno van Gastel door de keeper uit het doel getikt. Even later soleert Martin Kuijer door de verdediging en hij zet Joost Ossenblok voor een leeg doel. Vraag niet hoe het kan, maar de moegestreden Joost weet deze 100% kans niet te benutten en schiet naast. Joost maakt al snel zijn fout goed door Martijn de Bruijn in de 87e minuut vrij te spelen en deze maakt alleen voor de keeper geen fout 1-2. Koewacht zet nog even aan maar omdat zij na een rode kaart voor een te harde overtreding maar met 10 man staan, zit er weinig overtuigingskracht in hun acties. De enige kans om de score te wijzigen is nog voor Martin Kuijer, maar weer weet de keeper zijn inzet te stoppen.

Een verdiend gewonnen wedstrijd waarin NSV eigenlijk al voor de rust de wedstrijd had moeten beslissen.

Koewacht    –   NSV         1– 2  (0-0)
Doelpuntenmakers:  Arno van Gastel en Martijn de Bruijn.
Strafzaken: gele kaart voor Maarten Rockx en Arno van Gastel

Bron: NSV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.