NSV trekt goede lijn door en wint van Gesta

NISPEN – Vandaag stond de wedstrijd tegen Gesta op het programma, na de belangrijke overwinning van vorige week is het zaak om vandaag de punten weer in Nispen te houden en Gesta direct te passeren op de ranglijst.

NSV begint fel aan het duel en zit er op het middenveld steeds kort op, waardoor Gesta niet echt aan voetballen toe kan komen, hierdoor begint de wedstrijd met een strijd op het middenveld en komen er in de eerste 5 minuten geen grote kansen. In de 8e minuut is het dan NSV dat met de eerste grote kans komt. Martijn geeft een voorzet op Roel die de bal niet in een (open) doel weet te krijgen. In de 14e minuut geeft NSV hier een vervolg op wanneer Tim met een goede diepe bal Martijn wegstuurt, Martijn schiet de bal uit de stuit en deze bal lijkt erin te gaan, helaas biedt de paal redding voor Gesta. NSV is de betere partij en krijgt dan ook de betere kansen, na een kwartiertje spelen krijgt Jelmer de kans om van net buiten de zestien uit te halen, zijn schot gaat net over. Halverwege de eerste helft is er dan het eerste echte gevaar van Gesta, uit de rebound weet een speler van Gesta het Nispense doel onder vuur te nemen. Dit schot wordt echter acrobatisch door Danny tot corner verwerkt. In de 30e minuut is er een schietkans van Wouter die net naast gaat en in de 33e minuut is het dan wel raak. Via een goede combinatie met Roel en Jelmer weet Arno de bal van Jelmer te ontvangen in het zestienmetergebied die zonder al te lang na te denken probeert te schieten, de bal rolt tussen een paar benen door in de verre hoek, 1-0.

Vanuit de aftrap wordt Gesta direct gevaarlijk en krijgt het een corner door goed verdedigend werk van Tim. Uit deze corner komt Danny eerst in actie en uit de rebound staat Maarten paraat om de al gepasseerde Danny te helpen op de lijn. In de 38e minuut is er weer een mega kans voor Roel, uit de ingooi van Tim weet Martijn de bal door te koppen, Roel komt door en kopt de bal over de keeper op de lat. Hier had NSV de 2-0 moeten maken. Deze 2-0 komt een paar minuten later wel. Arno pikt de bal op aan de zijkant van het veld, kapt zijn man uit een opent de bal naar de andere kant van het veld op Martijn. Martijn geeft een perfecte voorzet af die door Joost in de verre hoek wordt binnengekopt. Een verdiende 2-0 voorsprong net voor rust.

De tweede helft geeft een ander spelbeeld Gesta is de betere ploeg en NSV komt er voetballend niet meer uit. Net na rust levert Joost de bal in op het middenveld wat gelijk tot een gevaarlijke counter leidt. De verdediging weet de bal tot corner te verwerken en NSV komt met de schrik vrij. Gesta blijft de gevaarlijkste ploeg maar komt niet tot grote kansen. De achterhoede van NSV staat zijn mannetje. NSV krijgt echter nog wel een grote kans, Jelmer dribbelt zich voorbij de verdediging en komt oog in oog met de keeper. Helaas weet Jelmer de kans niet te benutten en de wedstrijd op slot te gooien. De keeper kan met zijn benen redding brengen. In de 70e minuut wil Arno een combinatie aangaan met Joost. Laatstgenoemde wordt op zijn hak getrapt en verliest zo de bal. De scheidsrechter laat het spel doorgaan en Gesta komt direct in een 3 tegen 1 situatie. Arno probeert met een uiterste poging de aanval te onderbreken met een overtreding, maar weet de tegenstander niet ten val te brengen, de aanval gaat door en de middenvelder weet de spits te bereiken die oog in oog met Danny de bal over de goal heen schiet. Vreemd genoeg wordt er na dit schot alsnog een vrije trap gegeven aan Gesta voor de zojuist genoemde overtreding. Uit deze vrije trap komt geen gevaar en de bal wordt makkelijk gevangen door Danny.

Gesta gaat steeds aanvallender voetballen en is op zoek naar de aansluitingstreffer, maar een moegestreden NSV geeft niet op en blijft vechten voor elke meter. NSV komt nog een keer tot een uitbraak, waarbij Martijn van een grote afstand de ver voor zijn goal staande keeper probeert te passeren. Echter is deze bal niet hard genoeg om de keeper echt te verrassen. Gesta wordt niet echt gevaarlijk meer en krijgt dan ook helemaal niets meer, geen goal en geen punten. NSV pakt weer belangrijke punten en klimt naar de 7e plaats en het houdt voor de vierde keer dit seizoen de 0! Volgende week wacht Wernhout, hopen dat NSV daar haar vorm vast kan houden.

Keeper:​​Danny Koeijvoets
Verdediging:​Tim Bolte, Wouter van Wezel, Arno van Gastel, Maarten Rockx, Elmar Dusseldorp
Middenveld: ​Roel van Tiggelen, Jelmer Akkermans, Joost van Tiggelen
Aanval:​​Ronnie Kerstens, Martijn de Bruijn
Wissels:​Tim Mens, Marco van Tiggelen, Stef Suijkerbuijk

NSV – Gesta (2-0) 2-0
Doelpunten: Arno van Gastel en Joost van Tiggelen

Bron: NSV
Auteur: Arno van Gastel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.