NSV-trainer Wierikx trekt aan langste eind in familie-onderonsje

NISPEN – een regenachtige dag waarbij er gedurende de aanloop naar de wedstrijd enige twijfels zijn geweest over of de wedstrijd al dan niet door zou gaan. Gelukkig was het veld goed bespeelbaar en kon de inhaalwedstrijd tegen BSC Roosendaal gewoon doorgaan.

NSV begint vandaag aan de wedstrijd met een jarige Arno van Gastel, die vandaag zijn 22e verjaardag viert. De feestvreugde houdt echter niet op, gezien de afwezige Martijn de Bruijn afgelopen vrijdag vader is geworden van zijn dochter Jill Jaelynn de Bruijn, nogmaals van harte gefeliciteerd papa!!
Trainer Wierikx gaf in de voorbespreking aan dat hij verwacht dat NSV zich vandaag van zijn beste kant laat zien, ondanks dat de trainingen in de aanloop naar de wedstrijd niet van het niveau waren dat hij gewend is. Hij gaf aan dat indien je niet over je beste vorm beschikt, je altijd je steentje bij kunt dragen door keihard te werken voor je teamgenoten. De wijze woorden van de trainer zijn ergens toch wel in de koppies van de NSV spelers blijven hangen, want het begint fel en geconcentreerd aan deze wedstrijd. NSV geeft BSC wel veel ruimte maar dit is afgesproken werk en er wordt onder leiding van aanjager Joost van Tiggelen tijdig en goed druk gezet met het hele team. Een fel en scherp NSV dus vanaf de aftrap, dat is dit seizoen wel eens anders geweest. Dat BSC een voetballende ploeg is mag niet als een verrassing komen, dit komt dan voornamelijk tot uiting in de vorm van balbezit. Het echt krijgen van opgelegde kansen blijft echter in het eerste kwartier uit voor beide ploegen, daar de beider doelmannen weinig te doen hebben en de strijd voornamelijk op het middenveld gestreden wordt.

Na een kleine 20 minuten is er toch een grote kans voor BSC, dat een open kopkans van enkele meters afstand krijgt na een goed gegeven voorzet uit een vrije trap. Danny Koeijvoets verkleint echter de korte hoek prima, waardoor de kopbal via zijn borst terug het veld in stuitert en vakkundig wordt verwerkt door de NSV defensie. BSC zoekt voornamelijk vaak de diepte via de flanken, gezien Maarten Rockx vandaag de baas is over de anders zeer gevaarlijke spits van BSC. De sterk spelende Elmar Dusseldorp en Tim Bolte zijn hun directe tegenstander echter eveneens de baas, waardoor de bal maar weinig in de 16 meter van NSV komt. Wanneer de bal er wel komt werken Maarten en Arno veel weg. Het is NSV dat, ondanks dat het weinig wist te creëren in het eerste half uur, via birthday boy Arno van Gastel op voorsprong komt. Een strak gegeven corner van Jelmer Akkermans wordt op de inlopende Arno gespeeld, deze neemt de bal een keer aan en schiet met buitenkant voet richting de goalie van BSC, die zich verkijkt op het effectschot van Arno en eenmaal op het verkeerde been staande kansloos blijkt. Een eervolle vermelding voor Tim Bolte is op zijn plaats, die met zijn grove gestalte enig zicht op de bal wegnam en voortijdig bukte om het schot doorgang te laten vinden. Verrassend, maar wel 1-0 voor de thuisploeg.

De 1-0 stand is tevens de ruststand, waarbij niet veel spannends is gebeurt met uitzondering van de afgekeurde 2-0 door Martin Kuijer, die al dan niet vanuit buitenspelpositie de bal keurig over de uitkomende doelman wist te plaatsen. Trainer Wierikx geeft ook in de rust weer aan dat we rust moeten houden aan de bal en niet te veel achteruit moeten lopen als BSC aan de bal is, daar hij verwacht dat BSC direct na de rust opzoek gaat naar de gelijkmaker. Niets was minder waar daar BSC in de eerste 10 minuten na rust een aantal keer zeer dreigend voor de goal van Danny komt middels goede steekpasses in het strafschopgebied. Danny is daarbij telkens attent en kan echt gevaar voorkomen door de spitsen tijdig de bal te ontfutselen. Het spel golft wat meer op en neer na de openingsfase en hoewel NSV redelijk in de verdrukking zit voetballen ze met regelmatig goed onder de druk vandaan. Het kan zelfs hier en daar een gevaarlijke counter opzetten. Halverwege de tweede helft krijgt een goed spelende Tim Mens de bal aangespeeld, welke wegdraait bij zijn tegenstander en met een uiterste krachtinspanning, waarbij hij geblesseerd achter blijft, een steekpass volgens het boekje aflevert op Martin. Laatstgenoemde stijgt boven zichzelf uit door voor de verandering simpel te voetballen en met zijn eerste balcontact de bal in de vrije ruimte richting de goal te tikken, op volle snelheid zijn man te verschalken en daarna rustig en beheerst met binnenkant voet de 2-0 langs de doelman schuift. Tim Mens verlaat vervolgens geblesseerd het veld en wordt vervangen door Marco van Tiggelen. Met nog ruim 25 minuten op de klok is dit een nodige treffer, echter is het verzet van BSC nog niet gebroken, dat nog altijd veel in balbezit blijft en op zoek gaat naar de aansluitingstreffer. Het is echter niet de 2-1 die even later op het scorebord komt, maar de verlossende 3-0. Via Jelmer, die weer lichtvoetig rond zijn as draait waardoor de tegenstander ietwat duizelig wordt, wordt Martin aangespeeld. Martin maakt enkele passeerbewegingen en lost een prima schot op de goal. De rebound wordt door Wouter opgevangen, welke een schot recht op de keeper afstuurt, maar deze heeft te veel moeite met de harde knal en kan hem niet voldoende verwerken. Als een duiveltje uit een doosje staat daar Ronnie Kersten klaar om de 3-0 in de hoek te schuiven en zodoende de 3 punten voor NSV veilig te stellen. BSC zet hier en daar nog even aan, maar het is NSV dat vol overtuiging blijft werken voor de clean sheet. Trainer Wierikx brengt nog een tweetal verse krachten in de vorm van Jarmo en Thimo in, die invallen voor Martin en Ronnie. Deze arbeid is overigens succesvol, daar de eindstand wordt bereikt zonder zelf een tegengoal te incasseren. Voor de tweede week op rij overigens, chapeau mannen!

Al met een al een sterke wedstrijd van NSV, dat ondanks het weinige balbezit sterk voetbalde, weinig kansen weg heeft gegeven én zelf een hoog percentage in de afronding wist te halen. Met een goed gevoel op naar de feestdagen en van de korte winterstop genieten. Na de winterstop wacht de inhaalwedstrijd tegen Achtmaal en kan NSV hopelijk de goede start van de tweede periode overeenkomstig vervolgen!

Opstelling: Danny Koeijvoets (Doelman) Elmar Dusseldorp, Maarten Rockx, Arno van Gastel, Wouter van Wezel, Tim Bolte (achterhoede) Tim Mens (Marco van Tiggelen), Joost van Tiggelen, Jelmer Akkermans (middenveld) Martin Kuijer (Jarmo van den Broek), Ronnie Kerstens (Thimo Schepers) (voorhoede)
Afwezigen/blessures: Martijn de Bruijn, Arnoud Bartels en Roel van Tiggelen
Doelpuntenmaker(s): Arno van Gastel 1x, Martin Kuijer 1x, Ronnie Kerstens 1x

Bron: NSV
Auteur: Danny Koeijvoets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.