NSV speelt gelijk tegen Grenswachters, aansluiting met middenmoot blijft uit

NISPEN – Op 17 februari speelde NSV de thuiswedstrijd tegen Grenswachters. Tijdens deze wedstrijd kwam NSV opnieuw een oude bekende tegen, namelijk Patrick Arnouts. NSV heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan Grenswachters maar staat toch 3 punten voor op de ploeg uit Putte. Tijdens een mooie lente dag speelt NSV een wedstrijd om aansluiting te vinden bij de middenmoot.

In de beginfase van de wedstrijd wordt er vooral afgetast. Beide teams zijn erg slordig en hanteren vaak de lange bal naar voren. Doordat beide teams met twee aanvallers spelen worden de ballen vooral in de hoeken van het veld gelegd. In de zevende minuut is er een redelijke kans voor NSV aanvaller Martin, maar hij raakt de bal helaas niet helemaal goed. De bal gaat net langs doel. Beide ploegen hebben na een kwartier te hebben gespeeld wat meer rust in het spel. In de 25ste minuut stapt Elmar goed in en kan de bal veroveren. Na een goede actie speelt hij een tegenstander uit en kan op goal schieten. Hij raakt die bal niet vol op de wreef, maar de keeper moet de bal tot corner verwerken. Uit deze corner komt verder geen gevaar. Even later is het dan wel raak, wanneer Roel wordt ingespeeld in de zestienmeter. Roel heeft een goede 1 op 1 actie in huis en gaat via de buitenkant langs zijn tegenstander. De hoek is erg klein, maar toch schuift Roel de bal hard in de lange hoek, 1-0. De laatste 10 minuten van de eerste helft wordt NSV flink naar achteren gedrukt door een goed voetballend Grenswachters. Tot echt grote kansen leidt dit niet.

In de rust heeft NSV vooral meegekregen om de druk hoog te houden, zodat Grenswachters minder tijd heeft om voor een voetballende oplossing te kiezen. Toch lijkt het of de spelers dit niet helemaal meegekregen hebben. Al na 2 minuten in de tweede helft krijgt Grenswachters een grote kans. De spits wordt diep gestoken, maar door een goed oplettende Danny kan de bal net op tijd weggewerkt worden. NSV vindt het lastig om in balbezit te blijven. Ze proberen vaak de snelle Martijn en Martin te vinden. Grenswachters blijft aandringen op helft van NSV, maar tot grote kansen komen ze nog niet. Na een half uur gespeeld te hebben in de tweede helft komt NSV beter in de wedstrijd en komt het tot kansen. Via de buitenkant is Martijn weg en geeft een strakke voorzet. De bal komt op de hand van zijn directe tegenstander en de spelers van NSV roepen om een handsbal. De scheids wil hier niks van weten en laat het spel doorgaan. Even later komt Jelmer door een uitstekende actie de zestien binnen. Jelmer wordt omver gelopen, maar ook hier laat de scheids doorspelen. De aanval erna krijgt Martin een erg grote kans. Martijn werd diep gestoken en speelt eenvoudig zijn man voorbij. Martijn heeft Martin helemaal vrij zien staan bij de tweede paal en legt de bal daar precies weg. Martin probeert de bal uit de lucht met zijn binnenkant voet te nemen. Jammer genoeg komt de bal op zijn hak en komt de bal naast de goal terecht.

In het laatste kwartier van de wedstrijd oefent Grenswachters veel druk op de goal uit van NSV. Door goed verdedigend werk kan de bal elke keer net op tijd weg geschoten worden. Toch gaat het 10 minuten voor tijd nog mis voor NSV. Via een voorzet komt de bal voor de goal. Maarten probeert te bal weg te schieten, maar raakt deze niet helemaal goed. Danny wilde deze voorzet in een duik vastklemmen en ging er niet vanuit dat Maarten de bal nog zou raken. De bal rolt erg traag de goal in en niemand kan de bal meer doen keren, 1-1. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd proberen beide teams nog voor de winst te gaan, maar hier komen geen grote kansen meer uit voort. NSV speelt gelijk en heeft hierdoor niet de aansluiting kunnen vinden met de middenmoot. NSV blijft op een 11de plek staan met 14 punten.

Opstelling: Danny Koeijvoets, Ronnie Kerstens, Maarten Rockx, Wouter van Wezel, Arno van Gastel, Elmar Dusseldorp, Roel van Tiggelen. Jelmer Akkermans, Joost van Tiggelen, Martijn de Bruijn, Martin Kuijer (Tim Bolte).
Gele kaarten: Jelmer, Roel en Martijn.

Bron: NSV Nispen
Auteur: Wouter van Wezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.