NSV knokt zich naar zwaarbevochten punt

NISPEN – Vandaag speelt NSV een thuiswedstrijd tegen koploper DSE uit Etten-Leur. DSE, een goed voetballende ploeg, heeft de ambitie om naar de 3e klasse te gaan. NSV wil de zure nederlaag in Putte wegspoelen. Het golft dan ook op en neer in de beginfase. Het spel gaat beide kanten op zonder grote kansen.

De eerste kans is voor DSE als de snelle spits voor Gerwin Bakx verschijnt, maar Wouter van Wezel brengt redding op de doellijn in de lange hoek. DSE krijgt langzaam meer grip op de wedstrijd; Wouter van Wezel let goed op bij een buitenspel situatie waar de niet buitenspel staande spits slim naar de bal gaat maar met wat gefrommel komt de bal na een keer of 2-3 ingrijpen weer in Nispens bezit.  Dit betekent niet dat NSV geen kans creëert. Ondanks dat de geel-zwarten slordig zijn in balbezit combineren Tim Mens en Martijn de Bruijn goed, maar komen helaas niet in doelpuntrijke positie. DSE blijft, de gehele eerste helft, de betere ploeg ondanks de Nispense speldenprikjes.
Vanuit een moeilijke hoek verkleint Gerwin Bakx zijn goal goed en kan een zeker doelpunt voorkomen. In de 43e minuut is het echter NSV dat op voorsprong komt. Een indraaiende vrije trap van sleeptouw Jelmer Akkersmans wordt door niemand getoucheerd en verdwijnt bij de 2e paal in de verre hoek; 1-0 voor NSV. Vanaf de aftrap denkt de fanatieke en meegereisde aanhang van DSE dat de ploeg nog voor rust op gelijke hoogte komt, maar weer blijkt Gerwin Bakx een sta in de weg. In de blessuretijd van de 1e helft krijgt NSV nog dé kans op 2-0 maar Arnoud Bartels schiet in kansrijke positie helaas over.

NSV zoekt de kleedkamer op met een gelukkige 1-0 voorsprong en mag hier zeker niet over mopperen. Het weet dat DSE gaat komen, nadat ze drie 100% kansen hebben gemist in de 1e helft.  Dit blijkt ook direct. NSV kan niet meer opbouwen en DSE wil een snelle gelijkmaker forceren die er helaas ook komt. Een lange bal wordt niet goed verwerkt en de rappe spits maakt zijn 4e kans wél af; 1-1.  DSE ruikt bloed wil de 3 punten meenemen uit Nispen om de titelaspiraties kracht bij te zetten. NSV denkt hier echter anders over en laat zien dat het een team is dat voor elkaar wil knokken. Met man en macht, en een beetje geluk, geeft NSV alles wat het heeft en knokt het zich door de 2e helft heen.  Middels counters tracht NSV zelfs de 3 punten binnen te slepen maar helaas zijn Martin Kuijer en Martijn de Bruijn ongelukkig in de afronding. DSE gaat door waar het om half 3 mee begonnen was; het missen van kansen of het geven van een verkeerde eindpass.

Halverwege de 2e helft ontsnapt NSV twee maal als respectievelijk Ronnie Kerstens en Jelmer Akkermans een bal van de doellijn koppen na een corner. DSE creëert nog enkele goede kansen, maar vind elke keer de strijdende Nispense verdediging/keeper op hun zoektocht naar 3 punten. In de 88e minuut lijkt NSV zelfs de volle buit te pakken na een messcherpe counter, maar Martijn de Bruijn schiet helaas in het zijnet. Aan de andere kant van het veld ontsnapt NSV aan een strafschop tegen als de spits naar de grond gaat in het duel met Gerwin Bakx. Kort hierna fluit de scheidsrechter af en heeft NSV het zwaarbevochten punt in de tas. Waar het vorige week mogelijk te weinig kreeg, krijgt het vandaag te veel. Neemt niet weg dat iedereen keihard voor elkaar geknokt heeft en een punt uit het vuur heeft gesleept.

Volgende week de lastige uitwedstrijd in Rucphen tegen RSV.

Bron: NSV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.