NSV en HSC’28 verdelen de punten op Bevrijdingsdag

ROOSENDAAL – Op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, hoopte HSC’28 bevrijdt te worden van de onderste plekken door vandaag drie punten te pakken tegen NSV. NSV daarentegen wil het niveau van de afgelopen periode vasthouden en de clash tegen HSC winnen. Alhoewel het erg lastig zal worden voor NSV aangezien er de laatste paar keer op bezoek in Heerle geen drie punten mee in de tas terug naar Nispen gingen.

In de beginfase van de wedstrijd mag NSV aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd. Deze werd op randje 16 klaar gelegd door Jelmer en wordt richting de goal gepegeld door de man die luistert naar de naam Arno. De keeper kan simpel redden. Niet heel veel later is het HSC dat door de defensie van NSV probeert te komen. Daar waar iedereen op het veld dacht dat de bal onderschept was en simpel uitverdedigd kon worden vergat Maarten Rockx de bal uit te verdedigen. Laatstgenoemde schampte de bal, legde hem klaar voor de goed oplettende spits van HSC die de bal vervolgens panklaar kon leggen voor de linksbuiten. Dit was voor de linksbuiten een koud kunstje om de bal langs Danny te schuiven en het netje te laten bollen, 1-0. Vlak daarna maakte Roel van Tiggelen een lichte overtreding, waarmee het werd bestraft met een gele kaart. Als de scheidsrechter consistent voor dit soort overtredingen een kaart zou gaan uitdelen werd het een dure middag voor beide ploegen.

Na een klein halfuurtje spelen ging HSC de fout in door Arno van Gastel genoeg ruimte te geven om te kunnen opbouwen vanuit de laatste linie. Hij werd niet vastgezet, kon rustig het overzicht houden en, zoals wel vaker dit seizoen, levert hij een perfecte crossbal af op Martijn de Bruijn. De Bruijn heeft de afgelopen weken de smaak weer te pakken en laat de keeper van HSC voor de eerste keer deze middag even vissen in zijn netje, 1-1. In het laatste kwartier van de eerste helft zouden geen grote kansen meer komen. Martijn wordt nog een keer weggestoken door Tim Bolte, helaas kan de Bruijn er net niet bij met zijn grote teen en mag NSV dus niet met een voorsprong gaan rusten. Vlak voor rust wordt Arno van Gastel nog nagetrapt, terwijl de bal zich zo’n kleine 3 meter verder in het veld bevond. Daar waar je er vanuit mocht gaan dat dit een rode kaart zou zijn mocht de middenvelder in zijn handjes klappen dat hij met een gele kaart op het veld mocht blijven staan.

In de tweede helft voelen beide ploegen dat er meer te halen valt. Beide ploegen laten duidelijk blijken dat ze geen genoegen nemen met een gelijkspel. HSC laat dit als eerst merken door dit uit te drukken in een doelpunt. Welleswaar kregen ze wederom dit doelpunt cadeau van NSV. Een voorzet leek voor het oprapen voor doelman Danny, maar door een miscommunicatie tussen onze goalie en laatste man Maarten Rockx gleed laatstgenoemde de bal weg voor de handen van Danny. Spits van HSC kreeg de bal voor zijn voeten, op de lijn van de 5 meter met een leeg doel voor hem, 2-1.

Na deze actie is het NSV dat de wedstrijd gaat domineren. Na een actie van de goed spelende Jelmer Akkermans wordt de bal door hem zelf voorgegeven op Martijn de Bruijn. Omdat de bal op een lastige manier komt te stuiteren voor zijn voeten weet hij de bal niet goed te kunnen drukken en werkt de bal over het goal. Een paar minuten later mag NSV wederom aanleggen voor een corner. Deze bal zou uiteindelijk in de kluts terecht komen, wordt twee keer van de lijn gered, eerste maal door de HSC keeper, de tweede keer stond Martin met zijn neus in de baan van het schot, gelost door Tim Bolte. Dit had de 2-2 moeten zijn. Deze 2-2 zou niet lang op zich laten wachten, want nadat Martin aan de rechterflank Herres zet als David Nerres, de bal voorgeeft op Martijn, wie vervolgens verlengt op Ronnie Kerstens kan Kerstens de bal simpel binnenschuiven. 2-2.

NSV wil de wedstrijd helemaal naar zich toe trekken door de winnende treffer te maken. Na een actie van Bruijn wordt de bal aangeraakt door meerdere spelers, hierna valt de bal voor de voeten van Martin die een-op-een komt de staan met de doelman van HSC. Daar waar hij de bal binnen wilt tutteren, vergeet hij te tutteren en mist deze enorme kans door de bal over het goal te lobben. Deze fout had afgestraft kunnen worden door de spits van HSC aan de andere kant, die een drietal aan kansen had kunnen binnen koppen, blijkbaar vond hij 2-2 wel op zijn plaats en kopte ze alle 3 naast.

Opstelling: Danny Koeijvoets, Tim Bolte, Arno van Gastel, Maarten Rockx, Arnoud Bartels, Elmar Dusseldorp, Tim Mens, Roel van Tiggelen, Jelmer Akkermans, Martijn de Bruijn, Ronnie Kerstens.
Wissels: Martin Kuijer, Sieb Rijsdijk, Marco van Tiggelen

Doelpuntenmaker(s): Martijn de Bruijn en Ronnie Kerstens
Ruststand: 1-1
Eindstand: 2-2

Auteur: Martin Kuijer
Foto: Archief VIR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.