NSV eindelijk de nul gehouden en volle winst gepakt

NISPEN – Op een regenachtige zondag ontmoet NSV DIOZ weer voor het eerst sinds twee seizoenen. De punten zijn hard nodig, want NSV verkeert in de gevarenzone. Ook voor DIOZ is het belangrijk om punten te pakken omdat ze niet ver boven de gevaren zone staan. Bij winst zou NSV boven DIOZ komen te staan, een echte 6 punten wedstrijd dus. Zoals trainer Andy in de bespreking al duidelijk maakte aan het elftal: “iedere wedstrijd is nu een finale.”


NSV begint sterk aan de wedstrijd en laat door middel van goed positie spel DIOZ achter de bal aan lopen de eerste paar minuten. Na 5 minuten wordt Martijn de Bruijn aangespeeld die “a la Bruijntje” als een hyena voorbij 2 man sprint, eenmaal daar voorbij wordt hij onderuit gehaald in het zestien metergebied, penalty. Appeltje eitje voor Arno van Gastel om hem binnen te schieten, aangezien de keeper al in de andere hoek lag voordat het schot was gelost.

In het vervolg van de eerste helft was het vooral NSV dat de kansen wist te creëren. Een schot van Tim Mens gaat rakelings naast, een voorzet van een goed spelende ‘Rongelino’, die overigens heel de wedstrijd zijn directe tegenstander min of meer in de spreekwoordelijke broekzak had, wordt net naast gekopt door Martijn de Bruijn. Verder is keeper Danny er achter gekomen dat hij het echt bij keepen moet houden en geen spelers moet proberen uit de kappen. Dit deed hij namelijk wel wat resulteerde in geel en een vrije trap voor DIOZ die ongevaarlijk bleef. Tenslotte zijn er in de eerste helft nog een tweetal aan kansen gemist door Martin Kuijer, die op zijn zachtst gezegd, niet echt zijn dag had.

In de tweede helft lijkt NSV het kwijt te zijn, ze laten DIOZ het spel maken en creëren vrijwel geen kansen. Echter kan DIOZ niet door de defensie komen van NSV die iedere aanval weten af te stoppen. Hoge balletjes worden feilloos weggekopt door Maarten Rockx, Arno van Gastel en Wouter van Wezel. Helaas weet NSV de tweede ballen niet te winnen, waardoor NSV niet aan voetballen toekomt.In het tweede deel van de tweede helft weet NSV er toch een paar keer uit te komen. Door counters, waarbij Jelmer ‘Iniesta’ Akkermans zijn teamgenoot Martin Kuijer een paar keer alleen voor de goal weet te krijgen. Martin vergeet de bal binnen te schieten. Zoals eerder gezegd, het was niet zijn dag, verre van zelfs.Uiteindelijk kan er geconcludeerd worden dat NSV meer dan verdiend de broodnodige 3 punten in Nispen heeft weten te houden. Door hard werken en knokken voor iedere meter heeft DIOZ vrijwel geen kansen weten te creëren.Niet te vergeten, complimenten voor Danny (en natuurlijk de rest van heel het elftal), aangezien het eindelijk weer is heeft mogen gebeuren. NSV heeft de 0 gehouden!Bron: NSV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.