NSV brengt koploper Emma in slotfase aan het wankelen

NISPEN – Vandaag stond de wedstrijd tegen de kersverse periodekampioen op het programma, dus was het vooral inzakken geblazen. In de eerste helft heeft EMMA de overhand in balbezit, maar weet nog niet echt kansen te creëren. Buiten een paar afstandsschoten die een prooi zijn voor Danny komt NSV niet in gevaar. NSV loert op de counter en krijgt ook zo nu en dan een kansje. Eerst is er een schot vanuit de tweede lijn van Joost die richting de binnenkant van de paal raast, echter wordt deze halverwege geblokt en in de 28e minuut denkt NSV zelfs op voorsprong te komen, wanneer de opgekomen Ronnie de bal voor het doel gooit en Tim M de bal net over het doel kopt.

Na dit speldenprikje van NSV is het vooral EMMA wat de aanval zoekt en het krijgt dan ook een grote kans. De spits weet uit de rug te kruipen van Maarten en weet ook Danny te verschalken, maar op de doellijn staat Arno paraat om de bal uit de doelmond te werken. Na zo een 30 minuten bezig te zijn gaat Wouter een duel aan en tikt de bal net voor zijn tegenstander weg, de tegenstander die iets later in komt schuiven raakt Wouter zodanig, dat hij de wedstrijd helaas niet uit kan spelen en er een genoodzaakte wissel moet komen. Martin Kuijer komt erin en Jelmer schuift een linie terug, waardoor NSV met zijn snelheid nog gevaarlijker uit de counter kan komen. De rest van de eerste helft gebeurt er vrij weinig meer en fluit de scheids dan ook bij een 0-0 stand voor de rust.

In de rust wordt er een tactische wissel uitgevoerd door Arnoud Bartels in de ploeg te brengen om de taak van Wouter over te nemen, Arnoud komt voor Tim M in de ploeg. De tweede helft toont hetzelfde spelbeeld, NSV zakt in en loert op de counter. EMMA begint dreigender te worden, maar NSV weet ook nog steeds kansen te krijgen. In de 58e minuut is het dan helaas toch raak voor SC EMMA, een afgeslagen bal, leidt tot nog een afgeslagen bal die precies in de voeten van de spits belandt, de spits schiet uit de draai droog in de korte hoek raak. 1-0. NSV laat zich niet meteen van de wijs brengen en blijft zich houden aan het systeem dat vanaf minuut een werd gehanteerd, hopend om alsnog in de counter een keer toe te kunnen slaan. In de tweede helft krijgt NSV nog een tegenvaller voor de kiezen, wanneer ook Roel met een blessure het veld moet verlaten. Hij wordt vervangen door Tim Bolte.
De counters waar NSV op loert blijven komen, maar NSV weet steeds het net niet te vinden. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt door Arno in de 5 meter gekopt in de voeten van Martijn, die helaas met zijn rug naar het doel staat en de bal niet weet te controleren, hij legt de bal terug, maar hieruit valt geen doelpunt. Waar NSV denkt een doelpunt te maken krijgt het zelf via de counter het deksel op de neus. EMMA schakelt snel om en via de zijkant kan een voorzet worden gegeven die door de meegelopen EMMA-speler feilloos via de binnenkant van de paal in de kruising kan worden gekopt. 2-0, met nog een kwartier te gaan.

In dit kwartier begint NSV aan haar slotoffensief. Het drukt EMMA naar achteren en weet steeds vaker rond de zestien van de tegenpartij te komen, helaas zij het zo dat EMMA met overtredingen Martijn steeds moeten afstoppen. NSV krijgt dan ook twee vrije trappen op het randje van de zestien, de eerste wordt door Arno net over de kruising geschoten, maar bij de tweede is het wel raak. Via de binnenkant van de paal is de keeper kansloos en staat de 1-2 op het scorebord in de 84e minuut. NSV gelooft er weer in en gaat vol op jacht naar de gelijkmaker, maar moet steeds op haar hoede blijven voor de counters van EMMA. NSV krijgt nog wel wat kansen maar weet deze niet te benutten. In de 95e minuut krijgt EMMA nog de gelegenheid om te scoren via een penalty door een duwfout van Elmar, deze penalty wordt onberispelijk binnengeschoten en gooit daarmee ook de wedstrijd op slot.
Net voor het donker wordt fluit de scheidsrechter af en staat NSV na toch een goede wedstrijd te hebben gespeeld met 0 punten in Dordrecht. Het spel van de laatste wedstrijden in Dordrecht geeft de burger moed!

Bron: NSV
Auteur: Arno van Gastel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.