Maarten Hack breekt vinger en gaat woensdag onder het mes

ROOSENDAAL – Ondanks dat het reguliere seizoen er inmiddels op zit en veel voetballers de vakantieplannen uit de kast halen zien de komende weken er voor Maarten Hack iets minder rooskleurig uit. De 32-jarige sluitpost van Alliance zaterdag brak vorige week maandagavond zijn vinger in een zaalvoetbalwedstrijd en de schade lijkt groter dan verwacht.

“Ik speel naast een veldvoetbal competitie al een aantal jaren in de zaal. In een vriendenteam proberen we er wekelijks het beste van te maken maar vorige week maandag ging het mis”, vertelt Hack. “De aanvaller van de tegenpartij schoot door terwijl ik de bal probeerde te pakken waardoor er een vingerkootje is gebroken en het kapsel is verbrijzeld. In eerste instantie dacht ik aan een kneuzing maar helaas blijkt het iets meer dan dat.”

Maarten Hack, naar voren geschoven als eerste keeper voor volgend seizoen waarin Alliance volledig op zaterdag acteert, hoopt dat zijn herstel voorspoedig verloopt. “De artsen hebben aangegeven deze breuk maar zelden te zien, het is dan ook nog maar de vraag of het volledig herstelt. Ik hoop de voorbereiding op het nieuwe seizoen te halen maar als ik de artsen mag geloven wordt dat nog een flinke kluif. Aanstaande woensdag zal ik geopereerd worden waar mijn hersteltrainingen donderdag zullen starten.”

Door het wegvallen van Hack bij de start van het nieuwe seizoen, zou het voor de club nog weleens lastig kunnen worden om vlak voor het sluiten van de ‘transfermarkt’ een goede stand-in te vinden. De club doet dan ook een dringende oproep aan keepers uit de regio om zich te melden voor een gesprek.

Copyright: VIR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.