Kyara Hopstaken wil haar techniek verbeteren in de zaal

ROOSENDAAL – Bristol Team dames hebben na Fleur Mol weer een talent weten te strikken. De pas 14e jarig Kyara Hopstaken gaat deel uitmaken bij de bekerwinnaar.  In oktober zal zij haar minuten gaan maken omdat ze dan de speelgerechtigde leeftijd heeft bereikt. Kyara zal dan langzaam haar minuten gaan maken tijdens de thuiswedstrijden.
Kyara viel op tijdens een open training van Bristol. Zij liet na wat onwennige minuten meteen zien over uitzonderlijk kwaliteiten te beschikken.

De warmte die ik tijdens de gesprekken kreeg bij deze club gaf me veel vertrouwen en, heeft veel indruk op mij gemaakt”, aldus Kyara. “Ik kijk er erg naar uit om in dit team aan de slag te gaan en met deze speelster, de spelersgroep en alle andere mensen binnen de club kunnen me beter maken. Ik denk mijn voetbal kwaliteiten te kunnen verbeteren. Onder andere om sneller te anticiperen en beslissingen in het veld nemen. Ook leer ik denk ik heel veel van de andere speelsters omdat zij ouder zijn en verder ontwikkeld zijn in zaalvoetbal. Tevens spelen de meeste op een hoog niveau op het veld. De geluiden die ik hoorde over bv Fleur Mol, en hoeveel beter zij is geworden door zaalvoetbal gaf de doorslag. In de zaal leer je ten slotte om in kleine ruimtes te spelen en je positiespel te verbeteren. Dit alles neem ik mee naar het veldvoetbal”,
Bristol begint midden augustus met de voorbereiding in aanloop naar de landelijke bekerwedstrijd.

Bron: Bristol
Foto: Bristol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.