Kunstgrasvelden in opkomst binnen de gemeente Roosendaal

ROOSENDAAL – Waar op het hoogste voetbalniveau in Nederland besloten is om met kunstgrasvelden te stoppen als officiële wedstrijdvelden wordt er bij amateurverenigingen opgeveerd op het moment dat de gemeente besluit er één aan te leggen.

Komende zomer worden er op diverse sportparken binnen de gemeente Roosendaal kunstgrasvelden aangelegd. Zo is het RKVV Roosendaal gelukt om een derde kunstgrasmat te bemachtigen. Stadsgenoot DVO’60 gaat vanaf volgend seizoen de samenwerking aan met RBC en haar jeugdopleiding. Door deze samenwerking heeft ook DVO’60 de toezegging gehad van de gemeente op een kunstgrasveld. Tot slot is ook dorpsvereniging Cluzona bevoorrecht op een nieuw veld waar onder bijna alle omstandigheden om gevoetbald zou kunnen worden. Bestuurslid Hidde Poppelaars legt uit waarom dit belangrijk is voor Cluzona: “We zijn ontzettend blij als vereniging dat we vanaf aankomende zomer een heel jaar door kunnen voetballen. Daarnaast zijn er een aantal ontwikkelingen waardoor ook basisscholen met een naschoolse opvang gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe faciliteiten.”

Bij het jubilerende Alliance zouden ze ook graag eens van gedachten willen wisselen met de gemeente voor een upgrade aan het sportpark. “Voor de voetbalclub Alliance zou het op drie fronten een verbetering zijn ten opzichte van de huidige situatie. We zouden meer capaciteit verkrijgen voor trainingen doordeweeks en wedstrijden in het weekend, het natuurgras op de andere velden zal van betere kwaliteit blijven vanwege het minder intensieve gebruik en door de verbeteringen op facilitaire gebied trekt dit wellicht nieuwe leden naar deze prachtige vereniging”, vertelt Marc Roovers enthousiast, bestuurslid bij Alliance en verantwoordelijk voor de accommodatie zaken. “Ook een aanpassing in de elektrische installatie zou hierin een belangrijke rol kunnen spelen. De belasting op de velden in avondwedstrijden zal altijd terugvallen op ons veld b, het enige veld met volledige verlichting.”


Op sportpark Vierhoeven voetbalt BSC en is Aleco gevestigd. Aleco heeft een talentencentrum voor (top)sporters uit de regio. Tevens ligt er aan het talentcentrum een kunstgrasveld die gebruikt mag worden door de sportverenigingen uit de omgeving. “Diverse verenigingen zoals BSC en Halsteren maken met enige regelmaat gebruik van het kunstgrasveld. Dit kan ook door andere verenigingen worden gedaan”, zegt Andre de Klerk, opzichter van het veld en medeoprichter van Aleco. “Hiervoor moeten ze wel contact met ons opnemen zodat we hier goede afspraken over kunnen maken. Wij regelen de afhandelingen met de gemeente, die eigenaar is van het veld”.

De huidige status kunstgrasvelden binnen de gemeente Roosendaal is als volgt:

Copyright: VIR
Auteur: M. van Mourik

2 thoughts on “Kunstgrasvelden in opkomst binnen de gemeente Roosendaal

 1. Eigenlijk wel schandalig dat Roosendaal er nog een kunstgrasveld er bij krijg en andere verenigingen niet in Roosendaal ja DVO dan volgend jaar maar hoe zit het met de andere verenigingen
  Wordt met 2 maten gemeten in Roosendaal

  1. Dit is weer echt typisch gemeente Roosendaal.

   Corrupt zooitje.

   Waar RKVV Rimboe alle jaren hulp vraagt voor de accommodatie waar veel jeugdige voetballers spelen en de veiligheid door de accommodatie in het geding komt.

   Dit doet de gemeente Roosendaal helemaal niks natuurlijk.

   Loze beloftes worden er gedaan en gouden bergen worden belooft. Als we de overdracht maar tekenen dan gaat het in een stroomversnelling volgens de gemeente.
   Nou niet dus. Maffia Roosendaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.