Keeper Nick Lodiers: ‘Cluzona weet de combinatie van gezelligheid en prestatie bijna tot in de perfectie te benaderen.’

WOUW – Winnaar van het Voetbal in Roosendaal Keepersklassement, cleansheet Koning en keeper van het succesvolle Cluzona, Nick Lodiers. Hoogste tijd dus om eens een babbeltje te maken met de puntenpakker uit Wouw. ‘De Koele’ vertelt over de groei die Cluzona heeft doorgemaakt, zijn rol in deze opmars en over zijn uitstapje naar Dosko. 

Wie is Nick Lodiers?
Mijn naam is dus Nick Lodiers, 29 jaar en woonachtig in Wouw.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik marketing manager bij De Kok Staalbouw in Heerle.

Waarom ben je gaan keepen?
Er wordt wel eens gezegd dat je geen keeper bent, maar een keeper wordt. In mijn geval klopt dit wel. Ik was eerst altijd linksback, maar door een blessure bij onze toenmalige keeper ben ik tussen de palen gaan staan. Die wedstrijden in de goal bevielen echter zo goed dat ik in de B-jeugd toch maar keeper ben gebleven.

Je bijnaam is El Fresco, vertel.
Eigenlijk is mijn bijnaam ‘’De Koele van de Doelen’’. Refererend aan het sportpark van Cluzona. Ooit is daar in een gekke bui een Spaanse variant van gemaakt, maar laten we het maar op ‘’De Koele’’ houden haha.

Wat zijn je passies naast het voetbal?
Naast het voetbal geef ik ook keeperstraining, kook ik graag en speel ik graag (bord)spelletjes met vrienden.

Omschrijf jezelf eens als keeper.
Ik zie mezelf inmiddels als een vrij complete keeper. Mijn sterke punten zijn vooral het meevoetballende gedeelte, de 1-op-1 duels en mijn winnaarsmentaliteit.

Je stond al in het Wouwse doel toen Cluzona begon aan zijn opmars van de vijfde naar de tweede klasse, hoe was dat om mee te maken als jonge speler?
Ik ben op mijn 17e eerste keeper geworden bij Cluzona. We speelden toen onderin de 5e klasse waar we, met alle respect natuurlijk, verloren van bijvoorbeeld een Moerstraten en een Rimboe. Nadat wij met twee achter opeenvolgende talentvolle jeugdelftallen over kwamen is de weg omhoog ingeslagen. Samen met een nieuwe staf zijn we toen in 5 jaar tijd van de 5e klasse naar de 2e klasse gepromoveerd…. Daar op terug kijkend is het natuurlijk bizar en fantastisch tegelijk hoe dat allemaal is gelopen. Zo’n periode maak je natuurlijk maar één keer in je voetbalcarrière mee.

Hierna ging je naar Dosko, toen hoofdklasser. Merkte je veel van het niveauverschil?
Ik had inmiddels 9 seizoenen Cluzona erop zitten en ik zat nog vol met ambitie. Dosko bood mij toen de kans om mijn droom waar te maken en om in de hoofdklasse te keepen. We hadden toen een goede groep en ik merkte dat het inderdaad allemaal net wat sneller, harder en beter ging. Vooral tijdens de keeperstrainingen moest ik even alle zeilen bij zetten, maar het is gelukt en ik ben daar sowieso een veel betere keeper geworden.

Waarom toch binnen een paar jaar weer terug op het oude nest?
Toen ik Cluzona verliet waren we net gedegradeerd naar de 3e klasse en kon dus bij Dosko in de hoofdklasse gaan spelen. In ieder jaar daarna was er natuurlijk contact met Cluzona. Afgelopen jaar was het niveauverschil zodanig klein geworden, plus het feit dat er kwalitatief zo’n goede groep stond, dat het mij (en Toon Jochems) deed besluiten om ons steentje bij te dragen aan de verdere opmars van Cluzona.

Wat is het hoogtepunt en het dieptepunt in je voetbalcarrière?
Het klinkt misschien heel cliché, maar de degradaties met Cluzona uit de 2e klasse en met Dosko uit de hoofdklasse waren de dieptepunten in mijn carrière. Vooral omdat dit achteraf gezien in beide gevallen niet nodig was geweest.Het hoogtepunt was het kampioenschap in de 3e klasse met Cluzona. In de winterstop stonden we nog 3e met minimaal 9 punten achterstand op de koploper. Tegen alle verwachting in hebben we in de tweede competitiehelft niet meer verloren en op de slotdag de titel gepakt. Wat het vooral bijzonder maakte, was dat dat dé kers op de taart was voor de inmiddels hechte vriendengroep die zich vanuit de 5e klasse omhoog had gevoetbald.

Cluzona werd vorig jaar vijfde in de tweede klasse, na een behaald kampioenschap in de derde klasse, wat was de doelstelling voor aanvang van dit seizoen?
Na de voorbereiding hebben we als groep de balans op gemaakt en met elkaar uitgesproken om voor de prijzen te gaan voetballen. Dit is uiteindelijk ook gelukt met het behalen van de 3e periodetitel.

Je hebt dit jaar veel punten gepakt en vaak de nul gehouden. Was jij dit jaar de MVP (Most Valuable Player)?
Persoonlijk heb ik niet mijn beste seizoen gekeept, maar het ging inderdaad niet onaardig. Maar of ik dit jaar de MVP was? Nee, iedereen heeft dit jaar, op welke wijze dan ook, bijgedragen aan dit mooie seizoen.

Hoe is het om te trainen onder Marcel van der Sloot, oud prof, en tot voor kort speler van Cluzona?
Fantastisch! Ik heb ook nog het geluk gehad om nog een jaar gevoetbald te hebben met Marcel. Je kon direct de impact merken van zo’n speler. Verder was hij altijd al bezig met het coachen, wegzetten van spelers en het tactische plaatje. Marcel was ook een reden voor mij om terug te keren naar Cluzona.

Wat maakt Cluzona zo’n succesvolle ploeg?
Ik denk dat het ligt aan het feit dat Cluzona de combinatie van gezelligheid en prestatie bijna tot in de perfectie weet te benaderen. Verder bezitten we over zoveel verschillende individuele kwaliteiten en bestaat de groep uit een goeie mix van jong en oud.

De nacompetitie wedstrijd tegen RKVOO werd verloren, wat ging er mis?
De wedstrijd ging niet zoals we gehoopt hadden. 0-4 Verloren, wat overigens wel geflatteerd was. Je komt in zo’n wedstrijd met 0-1 achter en probeert dan in het laatste half uur wat te forceren. Dit lukte helaas niet en dan counteren ze naar 0-4. Zonde dat je een heel jaar gevoetbald hebt om deze wedstrijd te mogen voetballen en dan zo onderuit gaat…

Welke sporten volg je naast het voetbal nog meer?
Eigenlijk ben ik wat dat betreft een echte duizendpoot. Ik volg bijna alles op tv. Van voetbal tot golf en van wielrennen tot hockey.

Wat zou een goede club zijn voor Nederlands beste keeper Jasper Cillessen?
Uiteraard hoop ik dat hij ooit nog eerste keeper van Barcelona wordt, maar nu zou ik hem ook graag bij bijvoorbeeld Borussia Dortmund zien. Een ploeg die goed voetbal speelt waarin zijn voetballende kwaliteiten tot zijn recht komen. Al denk ik dat een goede Cillissen het bijna bij iedere club goed zou doen.

Heb je ook zo genoten van Ajax dit jaar?
Ik moet eerlijk bekennen dat mijn voorkeur niet bij Ajax ligt, maar als liefhebber heb ik natuurlijk genoten van Ajax dit seizoen. Ook ik heb op de bank gestaan toen ze de halve finale bereikte van de champions league.

Tot slot, wat zijn je verwachtingen voor het volgende seizoen?
De doelstelling voor volgend jaar is om de prestatie van dit jaar te verbeteren, dus dat kan nog maar één plek omhoog zijn. En uiteraard ga ik weer vol voor de prijzen in jullie keepersklassement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.