HSC’28 wint topper in vijfde klasse

HEERLE – Op zondag 28 januari stond een heuse topper op het programma voor de equipe van trainer Johan Claassens. Om half 3 werd op sportpark Harella afgetrapt tegen GSC/ODS, de voorafgaand aan deze wedstrijd nummer 3 van de competitie.

HSC wist dat het goede zaken kon doen dit weekend aangezien de nummer 2 RSV het moest opnemen tegen de nummer 4 PCP. HSC begon voortvarend aan de wedstrijd en creëerde een aantal kansen, waar aan de andere kant keeper Colin Janse weinig te doen kreeg. Na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben lukte het HSC de gecreëerde kansen om te zetten in een doelpunt. Tobie Hopmans, die na lang blessureleed vandaag weer zijn eerste officiële wedstrijd speelde, stuurde Bram van den Bemt met een fijne steekpass diep, waarna van den Bemt na goed doorzetten de bal voorlegde. De keeper die in duel kwam met Barry Perk verwerkte de bal niet goed waardoor Barry Perk de bal vervolgens over hem kon koppen en dus scoorde. 1-0 voor HSC, wat na een aantal gemiste kansen van de thuisploeg de ruststand betekende. HSC leek de wedstrijd onder controle te hebben.

Toch werden de rood/zwarten verrast na de rust. Binnen 8 seconden maakte GSC/ODS gelijk na een flitsende aanval. HSC probeerde zich te herpakken en ging verder waar het de eerste helft mee begonnen was, kansen creëren. Niels Huijps kreeg een aantal goede kansen om HSC weer op voorsprong te zetten, maar liet dit helaas na. Uit een van de aanvallen volgde een corner, die werd getrapt door Hopmans. De bal werd voor het doel geslingerd en in een kluts belande de bal achter de keeper van GSC/ODS, 2-1.

GSC/ODS ging op jacht naar de gelijkmaker, waar ze uiteindelijk ook voor werden beloond. Een hoge bal viel tussen de verdediging en keeper Colin Janse, Janse kwam uit, maar verloor het duel van de speler van GSC/ODS, die vervolgens simpel kon binnen tikken. De 2-2 kwam op het scorebord. HSC moest nu komen om de 3 punten veilig te kunnen stellen. Johan Claassens voerde een aantal wissels door, zo kwamen Yordi Peasschen en Gerben Boogaard in het veld. Waarvan de laatste een belangrijke rol speelde in het veiligstellen van de overwinning. Na een goede voorzet vanaf de rechterflank van Boogaard, kon Barry Perk voor zijn directe tegenstander komen en de bal voorbij de keeper werken.

De 3-2 kwam op het scorebord en de opluchting was groot. De belangrijke 3 punten tegen een directe concurrent in strijd om de titel zijn veiliggesteld. Als kers op de taart speelden RSV en PCP gelijk waardoor HSC nu met 3 punten los aan kop gaat, gevolgd door nummer 2 RSV. Volgende week staat RSV-HSC op het programma, een wedstrijd waar goede zaken gedaan kunnen worden met oog op het vervolg van de competitie.

Bron: HSC’28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.