HSC’28 verliest van titelkandidaat DSE

Zondag 30 september ontving HSC’28 op het eigen sportpark Harella DSE uit Etten-Leur, dat haar eerste competitiewedstrijd met 3-2 wist te winnen van RSV. DSE wordt getipt als een van de titelkandidaten in de 4e klasse B, dus wist HSC’28 dat het vandaag een lastige tegenstander op bezoek zou krijgen.

DSE begon uiterst voortvarend aan het duel. De eerste aanval was meteen raak voor de bezoekers uit Etten-Leur. Na een prima lange bal van achteruit en dito voorzet vanaf de rechterkant, kopte de spits van DSE de bal feilloos buiten het bereik van doelman Colin Janse tegen de touwen. HSC’28 kreeg in het eerste gedeelte van de wedstrijd geen grip op DSE, dat op zoek ging naar de 2-0. Deze viel na ongeveer een kwartier spelen, toen de aanvallende middenvelder van bezoekers de bal met zijn chocoladebeen in de kruising werkte.

Na deze goal kwam HSC’28 wel beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden voor Barry Perk, Tobie Hopmans en Sander Feijen om de aansluitingstreffer te maken. Echter strandden zij op de DSE-goalie of wisten zij de bal niet op het doel te krijgen. Toch bleef ook DSE goede kansen krijgen om de marge te vergroten naar 3 goals, maar Colin Janse wist veel ballen van de voorwaartsen uit Etten-Leur onschadelijk te maken.

Toch moest hij vlak voor rust capituleren toen een vrije trap van zo’n 20 meter kiezelhard in, wederom, de kruising werd geschoten. Met een tussenstand van 3-0 gingen beide ploegen de rust in.

Na de thee bleef DSE de bovenliggende partij en creëerde verschillende goede mogelijkheden. Echter vonden zij meerdere malen doelman Janse op hun weg, die hiermee zijn ploeg voor een grote achterstand behoedde. HSC’28 kon hier nog enkele speldenprikjes tegenover zetten, maar tot grote kansen kwam de ploeg van trainer Johan Claassens niet. Zo stond na 90 minuten voetbal de eindstand van 0-3 op het scorebord.

Volgend weekend gaat HSC’28 op bezoek bij Sprundel, dat afgelopen weekend de uitwedstrijd in en tegen Wernhout met 2-1 verloor.

Bron: HSC’28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.