HSC’28 verliest fors en kijkt vooruit

HEERLE – Resultaat telt pas naar 90 minuten. Een wedstrijd heeft twee helften en dat waren er in het geval van de derde competitiewedstrijd voor HSC’28 twee hele verschillende. De ploeg uit Heerle speelde uit tegen Sprundel. Deze ploeg wordt gezien als een van de teams die bovenaan zal mee draaien in de competitie 4B, of zelfs als outsider wordt getipt om er met de titel van door te gaan.

Met deze wetenschap besloot HSC’28 de tegenstander op te vangen en het spel te laten maken. De organisatie stond goed, de bereidheid was er om voor elkaar te werken en er werd goed naar elkaar geluisterd wat er uiteindelijk voor zorgde dat Sprundel moeite had om deze tegenstand te doorbreken. In balbezit kwam HSC’28 er met name uit via de linkerflank. Eén van de twee jeugdspelers die in de basis elf startte, Lars de Kok, had de 0-1 op zijn schoen. In een scrimmage vlak voor rust kreeg hij de bal echter niet achter de (inmiddels tweede) doelman van Sprundel. Daarvoor was een kopbal van Barry Perk al knap van de lijn gehaald. Sprundel kreeg een minstens zo grote kans, maar de spits van de ‘andere’ rood-zwarten faalde 1-op-1 met doelman Colin Janse.

Na rust faalde Sprundel beslist niet. Binnen 2 minuten werd een van de vele hoekschopvarianten verzilverd. HSC’28 probeerde terug in het spel te komen, maar mogelijkheden om tot kansen te komen werden onzorgvuldig uitgespeeld. Er werden verkeerde keuzes gemaakt dichtbij of zelfs in het vijandelijke 16 meter gebied. Bram van de Bemt kwam in het veld voor Joran van der Meijde, maar kon het tij helaas niet keren. Binnen 10 minuten naar de 1-0 werd het 2-0. De ploeg uit Heerle was zichtbaar aangeslagen door deze klap en kon de rug niet rechten. De ruimtes tussen de linies werden nu groter en groter, waar Sprundel gebruik van kon maken. Het werd 3-0 in een aanval van Sprundel waar rechtsback en basisdebutant Krisander Kingsley een blessure leek op te lopen. Hij speelde de wedstrijd, waarin Sprundel middels een aantal counters onnodig uitloopt tot 5-0, gelukkig uit. Een uitslag die HSC’28 niet had moeten toestaan. De teamdiscipline was er niet meer die er voor rust als vanouds wel was.

Wat rest na deze derde competitiewedstrijd is het goede gevoel van de eerste helft meenemen, de nare nasmaak van de tweede helft snel wegpoetsen. En vooral, niet in paniek raken. Het seizoen is nog lang. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen VV Achtmaal op sportpark Harrella, 14:30 uur.

Bron: HSC’28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.