HSC’28-trainer Claassens vertrekt einde seizoen: “Een trainer is en blijft een passant, het is tijd voor beide om verder te kijken”

HEERLE – Na een samenwerking van 4 jaar komt er aan het einde van het seizoen ook een einde aan de samenwerking tussen de Heerlese voetbalclub HSC’28 en trainer Johan Claassens. In goed overleg is besloten de samenwerking niet te verlengen. Wel spreken beide kampen de intentie uit om dit seizoen als positief te beschouwen zodra handhaving een feit is.

De oefenmeester, te zien op de foto als winnaar van de Voetbal in Roosendaal Voets Assurantiën Cup, maakte alles mee binnen zijn periode in Heerle. Een handhaving, een degradatie en een promotie met vrijwel in basis dezelfde spelersgroep. Alleen begin van dit seizoen kwamen er van buitenaf versterkingen waar het team op dit moment op een gedeelde laatste plaats staat in de zondag vierde klasse te samen met De Grenswachters en DIOZ.

Claassens zegt het volgende in reactie op zijn vertrek bij de club: “Ik ben in een eerdere periode trainer geweest bij DOSKO (4 jaar) en De Grenswachters (6 jaar) waar dat je merkt aan beide kanten, dus vanuit de club en vanuit mijzelf, dat de 100% focus er niet meer is. Een trainer is en blijft een passant binnen de voetbalsport waar het voor beide partijen ook in dit geval een goede zet is om verder te kijken”, aldus Claassens. Op de vraag of hij met plezier terugkijkt op zijn tijd bij de dorpsclubs antwoord hij: “HSC’28 is een prachtig goed georganiseerde club met een aardige groep spelers, mooie clubmensen en supporters. Ik heb hier zeker een mooie periode gehad en kan me niets negatiefs bedenken. Ik hoop dat het de club goed zal gaan in de toekomst, ik ga mijn uiterste best doen dit seizoen ons te handhaven.”

Met zijn toekomst is Claassens nog niet bezig. “Ik bekijk wat er op mijn pad komt. Eerst wil ik deze klus klaren en me handhaven in de zondag Vierde Klasse. Dit is zowel goed voor de club als voor mijn eigen CV. Voetbal is een grote hobby van mij maar de omstandigheden bij een eventuele nieuwe club moeten wel kloppen. Een club met ambitie en een jeugddoorstroom geniet mijn voorkeur. Ook bij HSC’28 heb ik me afgelopen jaren bezig gehouden met jonge jongens. Sinds vorig seizoen speelt Lars de Kok geregeld zijn wedstrijden in de basis. Dit seizoen heb ik bijvoorbeeld Thijmen Belde, Daan Heremenet en Krisander Kingsley aan laten sluiten bij het eerste elftal. Zeker voor een dorpsvereniging is deze doorstroom ontzettend belangrijk. Daarnaast ligt daar ook wel een kwaliteit van mijzelf, jonge jongens brengen en begeleiden naar een seniorenniveau.”

Auteur: Melvin van Mourik
Copyright: Voetbalinroosendaal.nl
Foto: voetbalinroosendaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.