HSC’28 komt niet verder dan een gelijkspel tegen SC Welberg

ROOSENDAAL – Na verschillende afgelastingen mocht HSC’28 vandaag eindelijk weer eens in competitieverband aantreden. Voor aanvang van de wedstrijd was het gat tussen HSC’28 en Welberg 6 punten in het voordeel van de rood-zwarten. Een echte zes-punten-wedstrijd dus. HSC’28, dat nog steeds koploper is in de vijfde klasse B, moest dus winnen om te zorgen dat de concurrentie niet dichterbij kon kruipen.

De rood-zwarten leken dit zich echter niet te beseffen in de eerste helft. De echte wil om te winnen ontbrak terwijl die bij de bezoekers overduidelijk wel aanwezig was. HSC’28 had dan ook moeite om in de wedstrijd te komen en vooral ook om de bal in de ploeg te houden. De bezoekers kregen enkele kansen waaronder een levensgrote kans voor de rechtshalf van Welberg die vrij door kon lopen op keeper Colin Janse. Het bedoelde balletje breed naar de meegelopen spits mislukte echter dusdanig dat HSC-keeper Janse niet eens hoefde in te grijpen. HSC’28 kon hier, buiten een mislukte voorzet die bijna het doel in viel en een kopbal van Barry Perk uit een corner, niks tegenover stellen en het was dan ook aan keeper Janse te danken dat het zo lang 0-0 bleef. Vlak voor rust viel echter toch de 0-1. Een vlijmscherpe counter eindigde bij de spits van Welberg die de bal met gevoel over de HSC-doelman stiftte.

Nadat in de kleedkamer duidelijk was gemaakt dat het vertoonde spel van de eerste helft niet om aan te gluren was, kwam HSC’28 sterk uit de startblokken in de tweede helft. Dit resulteerde nog niet direct in kansen maar de thuisploeg kreeg eindelijk druk op de verdediging van de bezoekers die moeite hadden hier onderuit te voetballen. De eerste echte kans voor HSC’28 resulteerde ook gelijk in een doelpunt. Ongeveer tien minuten na rust kreeg Joost Konings de bal in twee instanties bij Bram van den Bemt die de bal op zijn beurt het strafschopgebied mee in nam en tot ieders verbazing de bal met zijn chocoladebeen in de linkerbovenhoek schoot, 1-1. En ondanks dat de thuisploeg tot dan toe een beroerde wedstrijd speelde was de slechte eerste helft snel rechtgezet. De roodzwarten leken ontketend en gingen op jacht naar meer. Amper twee minuten later werd het spel goed verplaatst van de rechterkant naar de linkerkant waar Lars de Kok de bal voor het doel kon slingeren. De Welberg-verdediger kreeg het stuk leer niet lekker weg waardoor de bal voor de voeten van topschutter Barry Perk kwam. Hij dacht op zijn beurt niet na en schoot de bal hard en droog met links in de verre hoek, 2-1. HSC’28 kreeg daarna nog een goede kans via Lars de Kok op 3-1 maar de keeper was op tijd zijn doel uit. De thuisploeg leek op rozen te zitten en niets leek erop dat Welberg nog terug zou komen in de wedstrijd.

Dit veranderde echter compleet toen de scheidsrechter de bal tien minuten voor tijd op de stip legde. Waar eerst een overtreding op het middenveld werd gemist door de leidsman kreeg Welberg uit de corner die daaruit volgde een penalty. Lars de Kok leek de bal makkelijk weg te kunnen werken bij de eerste paal maar net op het moment van spelen kreeg hij een duw in de rug. Deze overtreding werd ook gemist door de scheidsrechter, maar de handsbal die daaruit volgde heeft de leidsman wel gezien. Hij wees dan ook resoluut naar de stip. De centrale middenvelder van de Welberg ging hierop achter de bal staan en schoot de eerste pingel werkelijk waar belabberd in. Recht door het midden en keeper Colin Janse kon de bal dan ook met zijn voet het strafschopgebied uitwerken. De scheidsrechter vond echter dat HSC-speler Jeroen Oosterwijk te vroeg het strafschopgebied in kwam gerend. Dat de bal totaal niet in de buurt van hem is geweest deed hier niks aan af. Poging twee ging de speler van Welberg beter af en hij schoof de bal beheerst in de andere hoek als waar keeper Janse naartoe ging. Dat bij deze poging wederom verschillende spelers te vroeg in kwamen lopen was dit keer geen probleem en de goal werd goedgekeurd. HSC’28 kreeg hierna nog één kans op de overwinning maar het schot van Bram van den Bemt uit de voorzet van Lars de Kok had te weinig kracht om echt als gevaarlijk bestempeld te worden.

Gezien de eerste helft verdiende HSC’28 niet meer dan één punt, maar dat het op een dergelijke manier gebeurd is wel bijzonder zuur. Volgende week wacht PCP-uit. De ploeg uit Breda staat op dit moment drie punten achter op HSC’28 en zal erop gebrand zijn om zich definitief in de kop van de competitie te nestelen. HSC’28 kan echter zelf ook goede zaken doen door te winnen, maar het zal dan wel net zo fel en agressief moeten beginnen als in de tweede helft.

Bron: HSC’28

One thought on “HSC’28 komt niet verder dan een gelijkspel tegen SC Welberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.