HSC’28 gaat ten onder in Rucphen

ROOSENDAAL – Zondag 4 februari reisde HSC’28 als koploper af naar Rucphen voor de uitwedstrijd tegen RSV, de nummer 2 op de ranglijst. Voorafgaand aan het duel had HSC’28 een voorsprong van drie punten op RSV, dat wel een beter doelsaldo kende dan de rood-zwarten. HSC’28 kon dus zeer goede zaken doen. Echter verliep de middag uiterst teleurstellend voor de koploper.

Op de slecht bespeelbare grasmat op sportpark Molenberg was vanaf de eerste minuut het strijdplan van de thuisploeg duidelijk. RSV hanteerde veelvuldig de lange bal op de fysiek sterke spitsen en probeerde van daaruit met fysiek spel, gecombineerd met de nodige strijd HSC’28 de wil op te leggen. HSC’28 had duidelijk moeite met deze speelwijze en kwam niet aan voetballen toe. Doordat daarnaast niet dezelfde inzet als RSV gebracht werd, had de thuisploeg het overwicht. Dit leidde na een kwartier tot een 1-0 voorsprong voor de gastheren. Met een steekbal vanuit het middenveld werd de RSV-spits alleen voor keeper Colin Janse gezet en met een diagonale schuiver werd Janse kansloos gelaten. Halverwege de eerste helft leek Bram van den Bemt een goede mogelijkheid te krijgen om de 1-1 aan te tekenen. Na een slimme loopactie en dito steekpass van Tobie Hopmans was Van den Bemt de laatste linie van RSV voorbij en kon alleen op de doelman af. Echter werd hij op 20 meter van het doel neergehaald door de laatste verdediger van de blauw-witten. Waar een rode kaart op zijn plaats leek, trok de scheidsrechter slechts geel en was de kans op 1-1 verkeken.

Na rust kwam RSV wederom feller uit de startblokken en verdubbelde na 10 minuten in de tweede helft de voorsprong. Een afgeslagen bal werd vanuit het middenveld terug in de richting van de voorwaartsen in Rucphense dienst gebracht. De speler die de bal ontving bevond zich duidelijk in buitenspelpositie, de leidende scheidsrechter negeerde op 25 meter afstand echter het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter en gaf RSV een uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 te maken. Twee RSV-spelers konden op de goal van Janse af en na een simpel tikje breed kon de 0-2 in het lege doel worden geschoven. HSC’28 raakte hierdoor van streek en niet veel later werd het zelfs 3-0 voor de thuisploeg, waarmee de wedstrijd was beslist. In de blessuretijd van de wedstrijd redde Barry Perk voor HSC’28 nog de eer. De ingevallen Gerben Boogaard werd aan de rechterkant van het veld vrijgespeeld. Boogaard leverde vervolgens een voorzet op maat af, waarna Perk van dichtbij zijn 15 de doelpunt van dit seizoen liet aantekenen.

Door deze terechte nederlaag moet HSC’28 de koppositie in de 5e klasse B nu delen met RSV. GSC/ODS en PCP volgen op twee punten. De volgende wedstrijd voor de ploeg van Johan Claassens is op 18 februari de thuiswedstrijd tegen FC Moerstaten.

Bron: HSC’28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.