HSC’28 behaalt belangrijke driepunter tegen Noordhoek

HEERLE – Na het debacle in de uitwedstrijd tegen GSC/ODS ontving HSC’28 afgelopen zondag Noordhoek. De laatste weken pakken de ploegen in de onderste regionen regelmatig punten, dus was het zaak dat tegen Noordhoek een goed resultaat werd neergezet. Noordhoek was voor HSC’28 een redelijk bekende ploeg, waardoor Johan Claassens een goed strijdplan klaar had liggen om de bezoekers te bestrijden.

Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, waarbij HSC’28 iets vaker aan de bal was. Noordhoek probeerde met snelle uitbraken gevaarlijk te worden. De eerste echte goede kans in deze wedstrijd was voor Barry Perk, die vandaag weer terugkeerde in het elftal van HSC’28. Zijn tegendraadse kopbal uit een voorzet van Tom Heijnen werd knap gepareerd door de Noordhoek-goalie. Naar mate de eerste helft vorderde nam Noordhoek het initiatief over en probeerde, via voornamelijk de gevaarlijke linksback, tot kansen te komen. In de 30e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong toen een uithaal van deze linksback van 25 meter achter Colin Janse in het doel plofte. In het resterende gedeelte van het eerste bedrijf was HSC’28 met uitbraken via Sander Feijen twee keer dicht bij de gelijkmaker. Eén keer koos hij voor eigen succes en strandde daarbij op de doelman. De tweede keer kon hij niemand in stelling brengen, toen hij de bal vanaf de achterlijn terug legde.

Na de thee kwamen Jeroen Oosterwijk en Thijmen Belde in de ploeg voor de geblesseerd uitgevallen Jurrien de Groen en Sven van Osta. Bram van den Bemt verschoof van de linker- naar de rechterflank, waardoor HSC’28 meer grip kreeg op het spel van Noordhoek. In het begin van de tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk na 60 minuten. Barry Perk verlengde een corner van Tobie Hopmans, waarna Sander Feijen de bal in het doel werkte. Een kwartier later kon de Noordhoek-goalie ternauwernood een schot van Jeroen Oosterwijk keren. Bram van den Bemt schoot vervolgens de lastige rebound in het dak van het doel en bracht hiermee de 2-1 op het scorebord. Noordhoek probeerde vervolgens met een extra aanvaller op zoek te gaan naar de 2-2. De Heerlese verdediging gaf echter weinig weg en over het gehele veld werd er door de Heerlenaren voor elke meter en voor elkaar geknokt. Doordat er veel ruimte achter de verdediging van de bezoekers te liggen, kon HSC’28 via de zijkanten nog een paar keer gevaarlijk worden. Sander Feijen leek een paar minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen, toen hij alleen op de doelman af kon. Deze pakte de bal echter knap van de voet van Feijen, waardoor het 2-1 bleef.

Ook in de laatste minuten hield HSC’28 stand en boekte zo een belangrijke 2-1 overwinning. De rood-zwarten hebben nu de aansluiting met de overige ploegen in de staart van de ranglijst weer gemaakt. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop, als HSC’28 op bezoek gaat bij GESTA in Galder.

Bron: HSC’28
Foto: Voetbalinroosendaal.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.