Groen Wit – RBC gestaakt bij 2-1 stand

ROOSENDAAL – Het duel tussen Groen Wit Breda en RBC is na ruim 51 minuten gestaakt. De wedstrijd was al eerder tijdelijk gestaakt nadat de spelers van Groen Wit het niet eens waren met een beslissing van de scheidsrechter. Een grove charge van Huub Schuit werd bestraft na ruim dertig minuten met een gele kaart. Het daaropvolgende opstootje dreigde volledig te escaleren, nadat er ook supporters van Groen Wit vanuit de auto’s die op het parkeerterrein stonden het veld betraden. De afkoelingsperiode bood geen soelaas voor RBC. De geïntimideerde scheidsrechter floot nu tegen de Roosendalers en Groen Wit kwam in de tweede helft al snel op voorsprong. Het vlagsignaal vanwege buitenspel van de assistent-scheidsrechter van RBC werd niet gehonoreerd. Na een opmerking van Schuit kreeg hij meteen zijn tweede gele kaart. Dat leidde tot woede aan RBC-kant, waardoor het duel definitief gestaakt werd. De officiële lezing van de scheidsrechter om het duel te staken is: wedstrijd gestaakt, omdat de scheidsrechter zich bedreigd voelde door de teammanager van RBC en de supporters aan de kant.

RBC begon met dezelfde elf die vorige week ook aan de aftrap verschenen tegen vv Hoeven. Op het belabberde veld kregen de bezoekers via Randy Elst meteen een grote kans, maar de keeper kon redding brengen. Groen Wit wist uit een van de spaarzame aanvallen wel tot scoren te komen. Een van richting veranderd schot leverde een goal op. RBC kreeg daarna kansen op de gelijkmaker. Anwar Tarfit schoot in kansrijke positie over en even later kreeg hij weer een grote kans, maar ook die kon hij niet verzilveren. Elst schoot daarnaast vanuit de tweede lijn over.

Na een half uur kwam RBC wel op gelijke hoogte. Jovanni van Nijnatten brak door op rechts en de meegelopen Tarfit kreeg de bal, maar zijn inzet werd door een verdediger met de hand van de doellijn gered: penalty. De verdediger van de thuisploeg kreeg echter geen rode prent. Tarfit schoot wel de gelijkmaker tegen de touwen.

Niet veel later escaleerde het duel volledig, toen Schuit met een te late tackle een speler van Groen Wit torpedeerde. Het leverde hem een gele prent op, maar de spelers van Groen Wit waren door het dolle heen. Het opstootje dreigde volledig uit de hand te lopen en na verschillende intimidaties besloot de de scheidsrechter om een afkoelingsperiode in te lasten. Na tien minuten betraden beide elftallen het veld weer. Vlak voor rust kreeg Groen Wit nog een levensgrote kans. Een voorzet vanaf rechts leek met een volley hard in het doel te ploffen, maar een katachtige redding van Aarts hield RBC op de been.

Na de afkoelingsperiode liet de leidende arbiter overtredingen op RBC-spelers onbestraft. Dat was in de eerste helft duidelijk op te merken, maar in de tweede helft werd die trend doorgezet. Vlagsignalen van de vlagger van RBC werden niet meer gehonoreerd. Dat werd de Roosendaalse club in de tweede helft fataal, toen een vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd. Het doelpunt werd goedgekeurd en na wat geklaag vanuit het RBC-kamp kreeg eerst Schuit zijn tweede gele kaart en teammanager Veraart niet lang daarna een rode kaart. Het duel werd hierna defintief gestaak.

Groen Wit B – RBC 2-1 (1-1) Gestaakt na 52 minuten
1-0
1-1 Tarfit (penalty)
2-1

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Schuit, Pieter, Tak (Yaqoubi); De Voogd (c), Van Son, Elst; Van Andel (Van Zundert), Van Nijnatten, Tarfit

Bron: RBCFans.nl

One thought on “Groen Wit – RBC gestaakt bij 2-1 stand

  1. Scheids had na het eerste opstootje al moeten staken. Hij was zodanig geïntimideerd door spelers en supporters van groen-wit dat daarna van fair play geen sprake meer was. Alle vlagsignalen en appellen van groen-wit werden gehonoreerd en alle overtredingen op en vlagsignalen van RBC werden genegeerd. Eerlijk is eerlijk de speler van RBC had gelijk rood moeten krijgen maar ook de speler van groen-wit die de bal met de hand uit de goal sloeg. Maar die kreeg niet eens een gele kaart. Als een scheids zo fluit om ongehavend daar weg te komen dan is er van een eerlijke wedstrijd al geen sprake meer. Dat de spelers van RBC uit wanhoop daarna verhaal gaan halen kan ik dan wel inkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.