GESTA – NSV | Concurrent komt onnodig langzij

NISPEN – Uit naar Gesta met 1 punt op de ranglijst. NSV had 4 punten en daar zou het na deze zondag ook bij blijven. Want NSV speelde een rampzalige wedstrijd tegen een rampzalig Gesta. De eerste helft begonnen beide ploegen onrustig. NSV wist geen rust in het spel te creëren en kwam tot weinig gevaar. Na een tiental minuten te hebben gespeeld werd Arno van Gastel ingespeeld op zo’n 25 meter van de goal. Hij lanceerde de bal richting de linker kruising die er volgens vele keihard invloog, maar ook net zo hard weer eruit vloog, precies in de haak. De grensrechter van Gesta kende echter niet toe dat de bal erin zat, ook de scheids kende geen doelpunt toe.

Na een halfuur gespeeld te hebben werd Martijn de Bruijn door een steekbal op maat alleen voor de keeper gezet. Hij probeerde de bal naast de keeper te plaatsen die hem aanraakt, maar op de rebound had de keeper weinig inbreng. Even later wordt Martijn de Bruijn heel ongelukkig uit de wedstrijd geschopt door een onnozele actie van een Gesta speler. Martijn moet gewisseld worden en Tim Mens komt daarvoor in de spits staan. De eerste helft zou eindigen in een vrije trap voor Gesta die door keeper Bart wordt veroorzaakt buiten de zestien. Een speler van Gesta kwam met Arno van Gastel aan z’n zij ingelopen op Bart, Bart raakt bij het uitkomen de bal en de speler wat leidt tot een vrije trap op de rand van het zestien metergebied. Deze bal vliegt evenals het afgekeurde doelpunt van Arno in de haak, onhoudbaar.

In de rust wordt Ronnie Kerstens gewisseld wegens het tegen elkaar klappen van de hoofden met een speler van Gesta. De tweede helft zou eindigen in een nachtmerrie voor NSV. Na 45 seconden gespeeld te hebben ligt de bal namelijk al in het doel van NSV door onoplettendheid van meerdere spelers. Kort daarna probeert NSV iets terug te doen maar een voorzet wordt door Tim Mens over gekopt. In de 56e minuut slingert Jelmer Akkermans de bal voor op het hoofd van Arno van Gastel die de bal terug kopt op de rand van de 5 meter, daar wordt Martin Kuijer helemaal vrij gelaten die de bal buiten het bereik van de keeper kan koppen. Een 2-2 stand op het scorebord. Kort daarna wordt Martin Kuijer weggestuurd door Jelmer Akkermans, waarbij Martin voorbij de keeper soleert en terug moet kappen om de bal in goal te schieten, ondertussen stonden er alweer 3 spelers en een keeper in het goal, en hoe hard hij dan ook schoot, daar kon de bal niet doorheen.

In de 62e minuut zou Gesta op voorsprong komen door een corner. In de 75e minuut komt Gesta ook nog op 4-2 en de wedstrijd lijkt gespeeld gekeken naar hoe NSV deze tweede helft aan het voetballen is. Kort na de 4-2 van Gesta kan Arno van Gastel twee keer achter elkaar een perfecte corner van Jelmer Akkermans binnen koppen. Deze gaat tweemaal prachtig richting de kruising en wordt tweemaal weggewerkt door een verdediger. Uiteindelijk zou de wedstrijd eindigen met een counter van Gesta die resulteert in de eindstand van een schandalige 5-2 nederlaag.

Ruststand: 1-1 – Eindstand: 5-2

Opstelling:
Bart Sweere – Maarten Rockx – Wouter van Wezel – Arno van Gastel – Elmar Dusseldorf – Joost van Tiggelen – Roel van Tiggelen – Jelmer Akkermans – Martin Kuijer – Martijn de Bruijn – Ronnie Kerstens
Strafzaken:
Bart Sweere en Arno van Gastel (geel)
Doelpuntenmaker(s):
Martijn de Bruijn (1x) Martin Kuijer (1x)
Geschreven door:
Martin Kuijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.