Geen wind, geen zon en geen punten voor NSV

NISPEN – Het was ideaal voetbalweer op sportpark de Wallen waar de Nispenaren Noordhoek ontvingen. Extra speciaal was de doelman van Noordhoek Alex vd Sanden, die zijn jeugdjaren bij NSV heeft gespeeld en nu zijn eerste jaar bij Noordhoek het doel mag verdedigen. De punten bleven in zijn geval wel in Nispen, maar helaas niet bij NSV.

In de beginfase van de wedstrijd was het een beetje aftasten hoe beiden ploegen exact stonden. Er waren wel wat dreigende acties tot de zestien meters van beide ploegen, maar grote mogelijkheden bleven uit. De gevaarlijkste momenten waren aan NSV zijde wat in swingende ballen vanuit wat vrije trappen, maar deze werden steeds door de nummer 10 van Noordhoek onschadelijk gemaakt. Zonder echt grote kansen belandde na een minuut of dertig de bal uit een afstandsschot op de lat. De bal stuitte vanaf de lat precies in de voeten van de spits van Noordhoek, die op deze bal leek te rekenen. Hij nam de bal zelfs nog rustig aan en koos zijn hoek rustig uit om de bal tegen de touwen te tikken. De goed fluitende scheidsrechter gaf een paar minuten later een vrije trap rond de zestien meter. Deze werd door Bart Sweere perfect uit de kruising geplukt, waar terecht een daveren applaus voor klonk. NSV was niet de mindere ploeg, maar in de fysieke duels was Noordhoek net steeds sterker en vaak de winnende partij. NSV kreeg 5 min na deze goal de grootste kans voor rust. Een lange bal werd richting de doelmond geschopt. Ex-NSV’er Alex vd Sanden liet deze bal los en de mee ingeschoven Arno van Gastel kreeg de bal recht voor zijn voeten, omdat de bal door de keeper losgelaten werd. Helaas schoot Arno van Gastel uit de stuit deze bal net naast de kruising. Met een 1-0 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Trainer Andy Wierikx had vandaag voor een fysiek blok op het middenveld gekozen met Arnoud Bartels en Joost van Tiggelen en na rust waren er geen wijzigingen. NSV bleef het na rust ook (zoals traditioneel) lastig hebben met het fysieke Noordhoek en kwam er voetballend met wat speldenprikjes doorheen, maar grote kansen waren er helaas niet. Ook Noordhoek kon geen echte vuist maken en kansen creëren. Vanwege een blessure bij Arnoud Bartels kwam Roel van Tiggelen in het veld en schoof NSV captain Wouter van Wezel door naar het middenveld in de hoop wat druk uit te oefenen. Er kwam wat meer voetbal in de ploeg. Helaas werd er halverwege de tweede helft tijdens een vrije trap niet gelet op de gevaarlijke nummer 10, die vanuit het plek van de vrije trap achter de verdediging langs liep. Hij besloot de vrije trap in een keer te nemen vanuit de vrije trap en hij krulde de bal knap over Bart Sweere heen. NSV startte aan een slotoffensiefje door Martin Kuijer met zijn snelheid in te laten vallen, maar helaas zat er nog een feestje dwars bij een van zijn schoten. Martijn de Bruijn kon ook nog op het doel van Noordhoek afgaan, maar werd terug gevlagd voor buitenspel. Een schot van Arno van Gastel werd wat grabbelend gepakt door onze oud goalie, maar hij hield zijn doel schoon. Volgende week een uitwedstrijd naar GESTA, waar NSV ervoor gaat om het puntensaldo naar 7 te krijgen.

Competitiewedstrijd: NSV – Noordhoek
Zondag 21 oktober 2018
Ruststand: 1-0
Eindstand: 2-0

Bron: NSV Nispen
Auteur: Joost Ossenblok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.