DSE steelt punten van HSC’28

HEERLE – Voor de carnaval mag HSC’28 een programma afwerken waarin ploegen als DSE en BSC de tegenstanders zijn. Beiden draaien bovenin mee in 4B. DSE was op 17 februari de eerste uitdaging.

De thuisploeg had de bal nog niet aangeraakt of Sander Feijen maakte zijn snelste doelpunt uit zijn voetbaljaren (tot nu toe) en een van de snelste doelpunten binnen de historie van HSC’28. Het moet een seconde of 14 zijn geweest, waarbij Sander weg snelt van zijn tegenstander(s) en de bal onberispelijk binnenschiet. De uitploeg houdt zich aan de afspraken en staat organisatorisch zijn mannetje. DSE creëert nauwelijks kansen, waar HSC’28 zich in de counter met enige regelmaat meldt. Hieruit volgt ook de 0-2, waarbij Feijen 1 op 1 met de keeper van DSE komt en daarbij als winnaar uit de strijd komt. Met nog 30 seconden te gaan maakt DSE via een crossball op aanvaller Hendrickx de aansluitingstreffer.

De tweede helft probeerde DSE de wedstrijd nadrukkelijker na zich toe te trekken. De thuisploeg maakte het spel en HSC’28 hield de organisatie staande. In de 60e minuut volgde een inworp, waarbij Sven van Osta voor de sympathieke DSE spits Laming kwam, die met wat trekwerk zichzelf vrijspeelde (wat blijkbaar de scheidsrechter ontging). Vervolgens kwam Laming 1 op 1 in het 16 meter gebied en ging slim over de knie van Joost Konings waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. 2-2, waar in het resterende half uur wederom niets aan hand leek. In de 88e minuut raakte HSC’28 middenvelder Remco Trouw in een duel aan de middenlijn geblesseerd aan zijn hoofd(!). DSE leek de bal – zoals de sportieve wedstrijd was – buiten te spelen voor verzorging. Aanvoerder van DSE voelde zich (als enige) echter geroepen zijn team zeer verbaal aan te sporen door te voetballen. Ook floot de scheidsrechter niet. Uit de scrimmage die volgde maakte DSE 3-2.

De uitploeg kreeg geen kans meer van de scheidsrechter, die abrupt affloot vanwege de ontstane opstootjes. Plots stond HSC’28 met lege handen. Door deze zeer onsportieve actie was er een erg vreemde nasmaak, bij spelers en begeleiding van beide teams. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest. Zondag 24 februari is gemeentelijke buurman BSC de tegenstander, om 14:30 uur op Sportpark Harella.

Bron: HSC’28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.