Doelman Joeri Leest: “Winnen van Roosendaal was heerlijk. We gaan voor het kampioenschap.”

ROOSENDAAL – Joeri Leest is dit jaar de opvolger van Thierry Aarts bij RBC. De nog jonge keeper heeft al heel wat ervaring en hoopt dit jaar met RBC mee te doen om de prijzen. Voetbal in Roosendaal sprak met hem.

Wie is Joeri Leest?
“Ik ben 24 jaar. Ik woon al heel mijn leven in Dinteloord. Naast dat ik zelf voetbal, ben ik jeugdtrainer bij VV Prinsenland.”

Waarom ben je gaan keepen?
“Ik ben begonnen als voetballer, maar op een gegeven moment ben ik halve wedstrijden gaan keepen. Nadat ik gescout was door RBC als keeper, was de keuze niet moeilijk.”

Je bijnaam is Lissa, vertel.
“Dit is ontstaan bij DIVO een teamgenoot heeft mij een keer Lissa genoemd tijdens een wedstrijd. Mijn achternaam is Leest, dus daar komt het vandaan.”

Wat zijn je passies naast het voetbal?
“Deze winter ga ik met een aantal vrienden meedoen met een tenniscompetitie. Verder vind ik het leuk om met mijn vrienden of mijn vriendin wat gezelligs te doen.”

Omschrijf jezelf eens als keeper.
“Ik ben een meevoetballende keeper, daarnaast heb ik goede reflexen. In mijn strafschopgebied zou ik nog meer kunnen heersen.”

Je hebt tot aan het faillissement in de jeugd van RBC gevoetbald. Hierna ging je naar FC Dordrecht.
“Het was voor mij een mooie stap na het faillissement van RBC. Het was een mooie ervaring. We hadden een leuke spelersgroep. Ondanks dat ik er maar een jaar heb gekeept, was het een periode waar ik met plezier op terugkijk.”

Dinteloord werd je volgende club, de club uit je woonplaats speelde op dat moment tweede klasse. Waarom ben je na een jaar overgestapt naar DIVO, een vijfde klasser, de andere club uit Dinteloord?
“Ik ben destijds het plezier in het voetbal kwijtgeraakt. Ik heb toen de keuze gemaakt om bij mijn vrienden te gaan voetballen. Er heerste bij DIVO altijd een gezellige sfeer, zowel binnen als buiten het veld. Het was qua voetbal een stap terug, maar ik heb er nooit spijt van gehad.”

Na twee jaar vertrok je naar Steenbergen en een jaar later ging je weer terug naar vv Prinseland, ontstaan uit een fusie tussen DIVO en Dinteloord.
“Het waren twee gezellige jaren bij DIVO, maar ik wilde weer meer uitdaging, die vond ik bij VV Steenbergen. Ik heb daarna de keuze gemaakt om bij Prinsenland te gaan keepen mede omdat ik daar al jeugdtrainer/keeperstrainer was en omdat het beter uitkwam om op zaterdag te gaan voetballen.”

De cirkel is rond, je bent weer bij RBC, waarom is dat toch zo’n mooie club?
“Ja, ik ben weer terug op het oude nest. Het is voor mij bijzonder omdat ik hier de jeugdopleiding heb doorlopen. Het is een mooie club omdat er nog steeds een vaste fanatieke supportersgroep is en er een gemoedelijke sfeer hangt in het stadion.”

Wat is jullie doelstelling dit jaar?
“We gaan dit seizoen voor het kampioenschap. Mocht dat niet lukken hopen we via de nacompetitie te promoveren.”

Hoe belangrijk is de overwinning op Roosendaal van afgelopen zondag?
“Om te winnen van Roosendaal was heerlijk. Dit zijn de potjes waar het om gaat en als je hem dan ook nog wint, is een heel lekker gevoel.”

Ondanks je leeftijd heb je al een berg aan ervaring. Hoe geef jij leiding aan de verdediging.
“Ik probeer de verdediging goed aan te sturen door veel te coachen en de rust achterin te bewaren.”

Wordt Ajax of PSV kampioen?
“PSV, PSV heeft het beste collectief.”

Onana of Zoet?
“Zoet, omdat hij al jaren stabiel is en qua stijl het meest bij mezelf ligt.”

Aan welke Roosendaalse keeper wil jij graag de pen doorgeven?
“Nick Lodiers van Cluzona”

Copyright: Voetbalinroosendaal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.