Coach teleurgesteld over inzet Bristol Dames

ROOSENDAAL – Coach Lauwen pakt voor de eerste keer in zijn coachen bij de dames zijn ploeg hard aan. ,,Ik ben enorm teleurgesteld”, laat hij weten. ,,Dit was Bristol onwaardig. Ik voelde me in de steek gelaten door de ontbrekende passie bij de speelsters.”

De thuisploeg oogde niet geïnspireerd in het begin en werd overlopen door goed bewegende tegenspeelsters. Nadat het op een 6-4 voorsprong kwam diep in de tweede helft dacht het de buit binnen te hebben, maar de dames gingen alsnog onderuit. De Roosendaalse waren nog vooraf ongeslagen en hadden een gat van zes punten kunnen slaan. Nu komt de concurrentie weer dichtbij, en is de druk weer groot.

De coach hekelde vooral de inzet van sommige speelster. ,,Er was geen beleving, geen strijd en geen mentaliteit. Enkele speelsters beseffen niet dat zaalvoetbal een andere mentaliteit met zich meebrengt dan op het veld. Daar kun je verdedigen overlaten aan de achterste linie. Bij het zaalvoetbal is het omschakelen van aanval naar verdedigen, en dat moet bij enkele speelster echt gaan verbeteren dat hebben we tegen ZVG wel gezien.  De doelpunten hebben we kinderlijk eenvoudig weggeven. Vooral de tweede was een lachertje. Onacceptabel voor dit niveau.” Volgens Lauwen is Bristol nog niet uitgeschakeld voor de titel, We hebben tegen ZVG wel gezien dat het anders moet. De komende wedstrijd tegen De Haag moeten de drie punten weer gepakt worden  anders gaat het weer lastig worden.”

Bron: Bristol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.