NSV Nispen

CLUB ALGEMEEN | Op 15 februari 1921 wordt SDW (Samenspel Doet Winnen) opgericht. De club sluit zich aan bij de Katholieken Voetbalbond afdeling Roosendaal. Hierna volgt een avontuur in het Vlaamse Sportverbond, waar de eerste kampioenschappen gevierd worden. In 1927 verandert de naam noodgedwongen door aansluiting bij de Brabantse Voetbalbond in Nispense Sport Vereniging (NSV).


HISTORIE | Op 15 februari 1921 wordt SDW (Samenspel Doet Winnen) opgericht. De club sluit zich aan bij de Katholieken Voetbalbond afdeling Roosendaal. Hierna volgt een avontuur in het Vlaamse Sportverbond, waar de eerste kampioenschappen gevierd worden. In 1927 verandert de naam noodgedwongen door aansluiting bij de Brabantse Voetbalbond in Nispense Sport Vereniging (NSV). In 1963 wordt Nispenaren kampioen in de vierde klasse KNVB, de club promoveert naar de derde klasse en voetbalt al snel weer mee om de prijzen. In 1970 volgt promotie naar de tweede klasse na het veroveren van de titel. In dit jaar ziet Sportpark ‘de Wallen’ het levenslicht. Het Sportpark dankt zijn naam aan het eerste ‘veld’ waar de club in 1921 op heeft gevoetbald, achter de boerderij van boer Peeters. Inmiddels is het sportpark meerdere keren gerenoveerd en uitgebreid. NSV heeft de beschikking over twee natuurgrasvelden en een trainingsveld. De tribune biedt plaats aan zo’n 150 toeschouwers.


TEAMFOTO SEIZOEN 2017 – 2018


TERUGBLIK SEIZOEN 2016 – 2017 | ZONDAG VIERDE KLASSE B, NSV speelde een anoniem seizoen in de vierde klasse. Het team van vertrekkend coach Patrick Arnouts behaalde zeer moeizaam een negende plaats en wist zich pas in de laatste fase van het seizoen veilig te spelen. Halverwege het seizoen wisselde trainer Arnouts keeper Danny Koeyvoets om voor Alex van de Sande. Joost Ossenblok werd topscoorder van de ploeg met 12 doelpunten. Arno van Gastel en Martijn de Bruijn wisten 9 keer het net te vinden. Door het oog van de naald werd NSV behouden voor de vierde klasse, de jonge ploeg kan vooruit kijken.


SPORTPARK DE WALLEN