Bristol verliest fors in kwartfinale KNVB-Beker

ROOSENDAAL – Lange tijd, en met veel vertrouwen lag woensdagavond de halve finale van de KNVB beker voor het grijpen voor Bristol Team/Osaka1. Maar de bezoekers uit Breda waren veel sterker dan de thuisploeg, Bristol wist zoals wel vaker de laatste wedstrijden de kansen niet om te zetten in doelpunten. Doordat het de kansen niet afmaakte, kreeg het de deksel flink op de neus. Bristol stapte zwaar teleurgesteld met 0-8 nederlaag het veld af. “Zo vaak gebeurt het niet dat je een bekerfinale kunt spelen. Nu waren we een stap dichterbij en hadden een gunstige loting. Iedereen zat in zak en as in de kleedkamer.”

Terecht dat er zelfverwijt klonk in de Roosendaalse gelederen, want Bristol was er in 50 minuten voetbal niet in geslaagd om te scoren tegen een ijzersterke keeper van Hoge Vught. Nog voor rust was het doek zo goed als gevallen. Achraf Choutier had een paar dreigende acties in huis, maar verder speelde de thuisploeg zonder passie, inzet en werklust. “Dit is zeer teleurstellend”, aldus gelegenheidsaanvoerder Anwar Tarfit. “Na twee snelle doelpunten van Hoge Vught liepen we achter de feiten aan. Dan is het moeilijk voetballen, zeker in een bekerwedstrijd. We kregen wel enkele mogelijkheden, maar echt uitgespeelde kansen zaten er nauwelijks tussen. Het is na dit nieuwe verlies duidelijk dat we niet lekker in ons vel zitten.”

De aanvaller blijft vertrouwen houden dat Bristol Team/Osaka de stijgende lijn binnenkort weer weet te vinden. “We kunnen allemaal goed voetballen. Dat we nu een paar keer slecht spelen wil niet betekenen dat onze kwaliteiten opeens zijn verdwenen. We zitten nu alleen in een fase waarin het gewoon niet lukt. We moeten in ieder geval als ploeg hard blijven werken. Dat is de basis.”

“Je merkt dat iedereen graag van de nummer een van de competitie(topklasse) wil winnen en dat is in de beker niet anders”, beseffen ┬ábeiden coaches Lauwen en Ardarghal. “Tegenstanders weten dat er veel druk bij ons ligt. Daar moeten we ons tegen wapenen. Als we allemaal bij onszelf te rade gaan, moeten we sterk genoeg zijn om deze situatie om te keren. Een zege zou ons daar natuurlijk heel goed bij helpen.”

“Zoals we tegen Hoge Vucht speelden dat uitkomt in de hoofdklasse en hierin tweede staat, kan iedereen van ons winnen”, stellen beiden vast.” Hopelijk gaat de knop om op woensdag 21 februari bij een overwinning op hekkensluiter Brabantia. We danken Stefan van Dongen dat hij wilde invallen voor onze eerste keeper.

Bron: Bristol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.