Anton Verweij is blij met HSC’28: “De club stond al jaren op mijn vizier”

HEERLE – Kort na de bekendmaking dat huidig HSC’28-trainer Johan Claassens bezig is aan zijn laatste seizoen bij de dorpsclub was het een komen en gaan van eventuele opvolgers voor de klus in Heerle. Maar liefst zeven sollicitanten reageerden op de vrij te komen positie. Club en nieuw trainer Anton Verweij hadden weinig tijd nodig om tot overeenstemming te komen want: “Het voelde goed aan beide kanten”, aldus Verweij.

De in Wouw woonachtige trainer is op dit moment nog in Poortvliet aan de gang bij zaterdag vierdeklasser SPS. De club staat op een vijfde positie waar de verwachting is in de subtop te kunnen blijven staan. Hij is blij met zijn aanstelling als hoofdtrainer bij de dorpsclub. “HSC’28 heb ik altijd een mooie goed geleide club gevonden met een meer dan mooie accommodatie. Daarnaast staat er een prima spelersgroep die voor mij persoonlijk bekend is en waar een lichting jeugdige talenten aan zit te komen die ik graag in wil passen. Vijf jaar geleden heb ik al wel eens aan tafel gezeten waar de club me toen te licht bevond qua ervaring. Na vier seizoenen NVS en straks een volledig seizoen in Poortvliet zijn de kaarten nu anders geschud.”

Bij NVS kreeg Verweij namelijk ook de kans om te bouwen aan het elftal hetgeen hij mag herhalen in Heerle en dat doet hem goed. “Het feit dat er veel trainers op gesprek zijn geweest en ik de uiteindelijke hoofdtrainer zal gaan worden zegt iets over de koers die de club wil varen en mijn visie die hier op aansluit. De spelersraad had een belangrijke stem in de keuze wat het voor mij erg speciaal maakt. Ik ben voor iedereen benaderbaar, blijf dicht bij mezelf maar durf ook boven de groep te staan.”

HSC’28 staat op dit moment wel lastig geklasseerd. Handhaving is het absolute doel maar degradatie is ook mogelijk. “Jaarlijks speel ik wel een oefenwedstrijd met mijn teams tegen HSC’28 waardoor ik een redelijk beeld heb van het team en de individuen binnen het team. Ik denk dat waar het team eind van de rit staat het uiteindelijk ook terecht is maar ik hoop wel dat dit in de vierde klasse is en dat we vanuit die positie door kunnen groeien naar een stabiele zondag vierde klasser. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in waar ik eerst mijn huidige seizoen bij SPS op een goede manier af wil maken”, aldus een gemotiveerde Verweij.

Copyright: Voetbalinroosendaal.nl
Auteur: Melvin van Mourik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.