Alliance-voorzitter Robert Hopstaken: “We zien het 100-jarig bestaan lachend tegemoet, hup Alliance!”

ROOSENDAAL – Na veel bestuurlijk tumult begin dit vorig jaar besloten de overgebleven zittende bestuursleden aan de handrem te trekken, het kon niet langer op deze manier. Dennis Voermans, Ingrid van der Heijden, Joost van Oosterhout en Marc Roovers stelde een ultimatum tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering, we stoppen als vereniging of er moeten clubmensen opstaan. Dat laatste gebeurde! Alliance-voorzitter Robert Hopstaken vertelt zijn verhaal.

“Tijdens die bijzonder algemene ledenvergadering merkte we al snel twee belangrijke dingen, dat er een breed draagvlak is onder de leden om de club er weer bovenop te krijgen en een visie waar de club op dat moment vanwege een gebrek aan vrijwilligers aan ontbrak, we kwamen van ver.” Er stroomden negen nieuwe bestuursleden in met een diversiteit aan kwalificaties, kennis en kunde. Nu we compleet zijn merk ik dat Alliance weer op koers ligt. De nieuwe bestuursleden, waar ik er zelf ook één van ben, hebben afgelopen maanden haar weg proberen te vinden, afspraken kunnen maken en taken kunnen verdelen zodat we de volgende stap kunnen maken.” Want als we het hebben over de belangrijkste doelen en taken van een vereniging, specifiek voor Alliance, weet Robert er wel een aantal te benoemen: “We willen graag weer die warme vereniging zijn waar leden graag bij elkaar komen voor een leuke pot voetbal en een borrel. Een goede pot voetbal hangt samen met een niveau. We acteren met onze senioren zondag tak een klasse te laag naar ons zin. Graag willen we weer terug naar die befaamde zondag derde klasse om daar als stabiele ploeg onze wedstrijden te spelen met af en toe een uitschieter naar boven. Om dat vanuit eigen prestaties te behalen dient de jeugd op een gedegen niveau te spelen met een duidelijke visie en beleid, een natuurlijke doorstroming. Dus zowel in de jeugd als bij de senioren willen we het niveau stabiliseren met minimaal één tot hooguit twee niveaus hoger.”

‘We willen een stevige basis leggen voor de volgende 100 jaar’

Naast de duidelijk omschreven doelen droomt voorzitter Hopstaken ook een grotere mate van maatschappelijke betrokkenheid. “We willen graag een volwaardige tak dames en meidenvoetbal opzetten. Dit geldt ook voor het G voetbal. We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om dit van de grond te krijgen”, legt Robert uit. Daarbij speelt ook het jubileum een belangrijke rol. “Alliance bestaat dit jaar 100 jaar. Hier ben ik persoonlijk heel trots op waardoor ik, en zeker ook het bestuur, een stevige basis wil leggen voor een goede start van de volgende 100 jaar. We hebben nu een goede stap gezet met de samenstelling en het beleid wat we voeren. Door de rust die is wedergekeerd hoop ik dat veel leden maar zeker ook oud-leden terugkeren naar sportpark Kortendijk om tijdens een groot te organiseren reünie het glas te heffen op een unieke prestatie, 100 jaar Alliance. Eens een Alliance-man, altijd een Alliance-man!”

Er staan drie datums op de agenda voor de viering van 100 jaar Alliance.
09/04 Alliance 100 jaar
13/04 Receptie RSC Alliance 100 jaar
14/04 Reünie RSC Alliance 100 jaar

Middels de website van RSC Alliance kunt u zich inschrijven voor de diverse festiviteiten.

Copyright: VIR
Foto’s: VIR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.