Alliance-voorzitter Hopstaken: “Er moet een goed overleg komen over de toekomst van het Roosendaals voetbal”


ROOSENDAAL –
Na de berichtgeving vanuit de BN de Stem over een mogelijke fusie vanuit voetbalvereniging BSC met RSC Alliance reageert het bestuur en de voorzitter van Alliance op een aantal uitlatingen in de media.

“Alliance heeft de weg omhoog ingeslagen. Ondanks het afgenomen ledenaantal bestaat de club 99 jaar, is er recentelijk een nieuw twaalfkoppig bestuur aangesteld dat achter de schermen hard werkt aan een vernieuwd senioren- en jeugdbeleidsplan”, zegt voorzitter Robert Hopstaken, die nog meer lichtpuntjes benoemt: “Ons eerste elftal staat samen met RBC fier aan kop van de vierde klasse en maakt na een periodetitel nog kans op een kampioenschap of promotie via nacompetitie naar de derde klasse. Er is een nieuwe sponsorcommissie die Sportpark Kortendijk gaat voorzien van de nodige impulsen met als doel de clubkas te stabiliseren en naast deze dagelijkse bezigheden zijn we zeer verheugd en trots dat wij als oudste club van Roosendaal de 100 jaar bereikt in 2018.”

foto: Robert Hopstaken met jongste generatie Hopstaken als nieuw lid van de club.

Alliance kijkt naar de toekomst en probeert mee te denken over de toekomst van het Roosendaalse voetbal in zijn totaliteit. “Het lijkt mij verstandig als hier op termijn goed overleg over komt. Het algehele niveau van de Roosendaalse eerste elftallen is op dit moment Roosendaal-breed, met uitzonderingen daar gelaten, erg laag”, vindt Hopstaken, die zelf jarenlang met Alliance en RBC op hoog niveau acteerde in het amateurvoetbal.

Op de vraag of er sprake is van een fusie is hij duidelijk: “Door de nieuwe weg die we begin dit jaar zijn ingeslagen bloeit de vereniging weer op allerlei fronten en merken we dat leden en betrokkenen trots zijn als ze bij ons het sportpark oplopen. Het is op dit moment niet aan de orde om te praten over een fusie met BSC. Wel kijken we naar mogelijkheden om de club een boost te geven middels een herinrichtingsplan waarbij we op beheersmatige zaken kunnen samenwerken met andere verenigingen (o.a. veldonderhoud) maar deze gesprekken voeren we niet via de media, wij focussen ons nu op het aantrekken van nieuwe leden zowel jeugd als senioren”, zo besluit Hopstaken.

Bron: Voetbalinroosendaal.nl
Op dit artikel rust auteursrecht

ALLIANCE NIEUWSITEMS WORDEN MEDE MOGELIJK GEMAAKT DANKZIJ DE VOLGENDE SPONSOREN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.