Alliance neemt het op tegen Willem II

ROOSENDAAL – Voetballen tegen Willem II: een wedstrijd met historie! Zaterdag is het Willem II – RSC Alliance. De amateurtak van de Tilburgers weliswaar, maar desalniettemin is het een historische wedstrijd. Fran Sol zal niet meespelen maar deze wedstrijd gaat een belangrijke rol spelen voor Alliance. Er zal gewonnen moeten worden in Tilburg.

Een jaar na de oprichting van Alliance oprichting (1919) stond de eerste tweestrijd op het affiche. De wedstrijd was ten behoeve van de r.k. missionarissen op het Allianceterrein aan de Zundertseweg. Daarna speelden ze in de eerste klasse tegen elkaar. In het seizoen 1923/24 en 1924/25 waren de uitslagen teleurstellend. Alliance wist maar één keer te winnen:
1923-24 thuis 0-3, uit 4-1.
1924-25 thuis 0-2, uit 2-4.

Veel later in het jaar 1949 stonden de clubs weer tegenover elkaar in het KNVB-beker toernooi. Alliance ging roemloos ten onder. Er werd verloren met 4-0.

De laatste Willem II – Alliance was in de zomer van 1989. Een bijzondere wedstrijd want de Tilburgers, inmiddels een verdienstelijke profclub, kwamen naar Roosendaal om de pas gebouwde ‘De Clercq-tribune’ te openen. Na een snelle 2-0 voorsprong door goals van Leo Wesel en Piet Maas verloren Alliance de vriendschappelijke wedstrijd met 2-6. Zaterdag wordt er dus een nieuwe paragraaf aan het hoofdstuk ‘wedstrijden tegen Willem II’ toegevoegd. 14.30 uur vindt de aftrap plaats in Tilburg.

Bron: RSC Alliance
Auteurs: Mark Sensen en Floyd Aanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.