Achtmaal wordt viermaal gepasseerd door NSV

ROOSENDAAL – Op de dag na Koningsdag maakte NSV zich op voor een wedstrijd tegen en in Achtmaal. NSV begint gewijzigd aan het duel vergeleken met de voorgaande wedstrijden. Danny en Martin verkozen een cocktail aan het strand boven een potje voetbal. Wouter heeft nog last van een blessure.

In de beginfase van de wedstrijd is het spel van beide teams erg slordig en daarom speelt de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Na een paar minuten spelen komt het eerste gevaar van Achtmaal, een schot van buiten de zestien gaat net voorlangs. Even later wordt Arnoud ingespeeld op het middenveld en draait vervolgens goed open. Hij ziet Martijn vertrekken en geeft een uitstekende steekpass door de as van het veld. Martijn legt de bal (in de loop) voor zijn linker en haalt hard uit met links, de bal vliegt in de kruising, 0-1. Niet veel later lijkt een aanvaller van Achtmaal de bal via een voorzet binnen te koppen maar Gerwin kan met zijn goede reflexen de bal tot een corner verwerken. Aan het einde van de eerste helft is het dan wel raak voor Achtmaal. Een diepe bal vanuit de verdediging wordt met het hoofd verlengt. Arno tast naast de bal. Hierdoor kan de rechtsbuiten door lopen richting Gerwin en schuift hij de bal in het goal, 1-1.

Tijdens het drinken van de thee krijgt NSV te horen dat er beter gevoetbald moet worden. Er wordt volgens de trainer teveel gezocht naar moeilijke oplossingen, terwijl er in de buurt spelers vrij staan.

Gelijk na rust is er een uitstekende crosspass van Arno op de diepgaande Roel. Roel weet Jelmer te bereiken die in de zestien staat. Tussen drie man probeert Jelmer de bal voor zijn veelbelovende linker te leggen, maar door goed verdedigend werk lukt dit net niet en wordt de bal hard naar voren geschoten. Aan de andere kant van het veld is het weer de rechtsbuiten die voor gevaar kan zorgen. D.m.v. een diepe bal kan de aanvaller recht op (een snel uitkomende) Gerwin af lopen. Door goed keeperswerk wordt het schot ontwricht en kan Roel net voor de doellijn de bal wegschieten. Rond de 60ste minuut is het Gerwin die bijna voor een assist zorgt. Via een verre trap uit zijn handen zet hij Martijn aan het werk. De twee verdedigers hebben moeite met de hoge bal en Martijn kiest er slim voor om te kiezen voor de tweede bal. De verdediger kopt de bal vervolgens precies in zijn voeten en Martijn schiet knap de bal binnen, 1-2. Niet veel later maakt Tim een wereldgoal, vanaf 30 meter schiet hij de bal met een gangetje van zeker 130 km/u de bal in de kruising. De keeper kan niks anders dan er alleen maar naar kijken, 1-3. Arnoud denkt even later de 4-1 binnen te schieten maar toen de grensrechter de bal in de goal zag vliegen besloot hij zijn vlag maar snel op te steken. De scheids besluit de goal af te keuren. Via prima combinatie werk tussen Roel en de goed invallende Melvin wordt opnieuw Martijn in stelling gebracht. Het schot van Martijn komt op de lat terecht.

NSV wordt in de laatste 20 minuten steeds verder naar achter gedrukt. NSV verzuimt om de bal van voet tot voet te laten gaan en roept een tegengoal over zichzelf af. Op 20 meter van de goal wordt er een speler van Achtmaal onderuitgehaald. De vrije trap gaat via het hoofd van Maarten de goal in, 3-2. Achtmaal probeert er alles aan te doen om nog de 3-3 te maken. Zelfs de keeper van achtmaal komt mee in de zestien bij een tweetal corners. Doordat Achtmaal met de gedachte speelt alles of niets, ontstaat er veel ruimte voor NSV. Via een paar combinaties kan Jelmer vanaf 40 meter op goal schieten waar de keeper van Achtmaal niet te bekennen is. De bal gaat erin maar opnieuw wordt er gevlagd voor buitenspel en wordt het doelpunt afgekeurd. In de laatste minuut is het dan toch Jelmer die een doelpunt op zijn naam mag bijschrijven. Hij wordt door het centrum weggestoken en schuift de bal soepel langs de keeper, 2-4.

NSV boekt een belangrijke overwinning en staat nu gerangschikt op de 6de plaats. Volgende week speelt NSV een lastige uitwedstrijd tegen HSC in Heerle.

Opstelling: Gerwin Bakx, Roel van Tiggelen, Maarten Rockx, Arno van Gastel, Arnoud Bartels, Elmar Dusseldorp, Jelmer Akkermans, Joost van Tiggelen, Tim Mens, Martijn de Bruijn, Ronnie Kerstens

Bron: NSV
Auteur: Wouter van Wezel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.