RKVV Roosendaal

CLUB ALGEMEEN | RKVV Roosendaal is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Roosendaal in de provincie Noord-Brabant. Het eerste elftal van de club speelt in de Derde klasse zondag (seizoen 2017/18). De club is opgericht op 1 augustus 1935 en is ontstaan uit een fusie tussen DOVA en SDOR. De vereniging telt ongeveer 1200 leden en is daarmee de grootste voetbalvereniging uit Roosendaal. De club speelt op Sportpark Hulsdonk.


HISTORIE | RKVV Roosendaal is opgericht in 1935 uit een fusie tussen rivalen DOVA en SDOR. De ‘mannen van het Kaaike’ danken hun bijnaam aan het veld achter café de Veestallen aan de Kade. Door de groei van de stad moesten de Rood-Witten echter een andere locatie zoeken. Sportpark Hulsdonk wordt in 1964 in gebruik genomen. RKVV Roosendaal deelt het sportpark met DVO ’60. Roosendaal heeft de beschikking over 2 kunstgrasvelden en 4 natuurgrasvelden. Het hoofdveld heeft een overdekte tribune. Roosendaal is in de historie elf keer kampioen geworden. In 1961 promoveerde Roosendaal door het kampioenschap te behalen naar de eerste klasse, in die tijd het hoogste amateurniveau. In seizoen 2006-2007 weet Roosendaal de finale van de districtsbeker te behalen. Helaas wordt deze verloren van UNA. Door dit resultaat mag de club echter het jaar daarop meedoen met het KNVB-beker toernooi en weet Roosendaal zelfs de tweede ronde te behalen.


TEAMFOTO SEIZOEN 2017 – 2018


TERUGBLIK SEIZOEN 2016 – 2017 | ZONDAG TWEEDE KLASSE E, Het seizoen voor RKVV Roosendaal verliep zeer stroef en liep nog droeviger af. Waar halverwege het seizoen trainer Jurgen Arnouts ontslagen werd kon interim-trainer Remco Broos wel meer voetbal in de ploeg krijgen maar het gat in punten werd niet gedicht. In de nacompetitie lukte het de ploeg om het hoofd boven water te houden tegen Waspik maar tegen SCO ging het kopje onder en het mislopen van een plek in de zondag tweede klasse volgend seizoen. Er werd in 26 competitiewedstrijden maar 27 maal gescoord wat het grote probleem duidelijk weergeeft. Uithuilen, herpakken en overwinnen met als doel een kampioenschap in de derde klasse!


SPORTPARK HULSDONK